Úterý, 30 dubna, 2024
18.4 C
Litoměřice
DomůKulturaBeseda o cestě do Nepálu bude i s ochutnávkou čaje

Beseda o cestě do Nepálu bude i s ochutnávkou čaje

Litoměřice – Deset let pracovala pro neziskovou organizaci pomáhající se vzděláním v Nepálu a tato země je dodnes jejím druhým domovem. Martina Matuštíková bude v úterý 30. ledna od 17 hodin besedovat v Knihovně Karla Hynka Máchy v Litoměřicích. Zajímavé povídání o Nepálu doplní promítání fotografií a také ochutnávka lahodného masala čaje.

Vstupné: 50,- Kč

„Ráda bych Vás pozvala na povídání o mé poslední cestě do Nepálu s neobvyklou skupinkou na neobvyklá místa. Tentokráte jsem vedla skupinu nezletilých studentů gymnázia na jejich Zlaté DofE expedici. Studenti plnili dobrovolnictví na vesnických nepálských školách a šli jsme méně známý trek Panch Pokhari k pěti jezerům. Myslím, že nejen studenti si odvezli životní zážitky a zkušenosti, ale i já jsem byla obohacena,“ uvedla Martina Matuštíková.

Že nevíte, co je to DofE expedice? Jedná se o prestižní vzdělávací program určený pro studenty od čtrnácti do čtyřiadvaceti let. Motivuje v osobním rozvoji, smysluplném trávení volného času a přináší klíčové dovednosti pro budoucí studium i kariéru. Na besedě v knihovně se mimo jiné dozvíte, jak se studenti na expedici připravovali a jak ji zvládli, a také to, koho cestou potkali.

Trek, o kterém bude Martina Matuštíková vyprávět, není na seznamu žádného knižního průvodce a ani ho žádné agentury nenabízejí turistům, protože tam nejsou klasické turistické lodžie a služby, které najdete na frekventovaných trecích.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -