Neděle, 5 května, 2024
19.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNa obou ostrovech v Litoměřicích se před velkou vodou uklízelo

Na obou ostrovech v Litoměřicích se před velkou vodou uklízelo

Litoměřice – Litoměřický sbor dobrovolných hasičů na žádost města vyklidil areál litoměřického koupaliště na Písečném ostrově, zatímco Technické služby města Litoměřice uklidily odpadkové koše a solární lavičku.  Labe v Litoměřicích dosáhlo třetího stupně povodňové aktivity a stále stoupá.

„Z důvodu očekávaného zaplavení jsme nábytek a spotřebiče v areálu koupaliště vynesli do vyšších pater. Poté se jednotka přesunula k tenisovým kurtům, kde jsme byli nápomocni při balení a skládání nafukovací sportovní haly,“ uvedl velitel SDH Litoměřice, Martin Šimek. Dodal, že veslaři Slavoje své lodě uklidili svépomocí.

Hasiči také ve spolupráci s Technickými službami města Litoměřice pokáceli a následně uklidili strom v litoměřické Pobřežní ulici, který při případném zaplavení hrozil pádem. „Ukázalo se, že jsme předvídali správně – následující den už byla celá oblast pod vodou. Kdyby strom opravdu spadl, poškodí mimo jiné nedaleké přístavní molo,“ vysvětlil ředitel TSM Litoměřice, Vítězslav Votruba. Dobrovolní hasiči strom rozřezali a uklidili do přistaveného kontejneru technických služeb.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -