Pondělí, 29 dubna, 2024
14.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNa trasu Litoměřice - Praha vyjely větší autobusy

Na trasu Litoměřice – Praha vyjely větší autobusy

Litoměřice – Cestující na nové společné lince Ústeckého a Středočeského kraje mezi Litoměřicemi a Prahou se dočkali větších autobusů. Nově jsou na trasu nasazovány čtyři autobusy Iveco Crossway LE o délce 14,5 metru. Linka byla z iniciativy obou krajů spuštěna 2. září v reakci na ústup komerčního dopravce.

„Při zahájení provozu této linky jsme slíbili, že nejpozději do konce roku budou nasazeny moderní kapacitní autobusy, které byly dopravcem představeny na slavnostním zahájení v Litoměřicích. Tímto krokem dochází k výraznému zkomfortnění přepravy pro cestující,“ uvedl Zdeněk Šponar, ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje.

Velkokapacitní třínápravové autobusy Iveco Crossway LE 14,5m s emisní normou Euro 6 přepraví celkem 111 cestujících. Vnitřní prostor vozidla je přizpůsoben pro přepravu minimálně dvou dětských kočárků nebo invalidních vozíků. Vozidla splňují všechny potřebné standardy.

Jízdné je možné platit hotově, platební kartou nebo prostřednictvím mobilní aplikace PID Lítačka. Souběžně s Tarifem PID v úseku Nová Ves – Litoměřice platí také Tarif DÚK.

Linka 413 mezi Prahou a Litoměřicemi byla zavedena 2. září. Jezdí každý den, v ranní špičce cca po půl hodině, odpoledne každou hodinu a v ostatních obdobích všedního dne a o víkendech v intervalu 120 minut. Cesta z Litoměřic ke stanici metra Letňany trvá cca 65 minut.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -