Neděle, 28 dubna, 2024
10.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceFK Litoměřicko využije dešťovou vodu k zavlažování hřiště

FK Litoměřicko využije dešťovou vodu k zavlažování hřiště

Litoměřice – Litoměřický fotbalový klub dlouhodobě řeší problémy se zavlažováním hřišť v areálu. Studna nemá dostatečnou kapacitu a k udržení alespoň základní kvality hřiště, je potřeba využívat také vodní zdroj ze sousední základní školy. Díky grantu společnosti HOLCIM Česko, provozující cementárnu v Čížkovicích, by se situace měla významně zlepšit.

„Požádali jsme o příspěvek na dva speciální vaky na dešťovou vodu. Celkem se jedná o dalších 100m3 vody, kterou budeme moci použít. Nečekali jsme, že by si nás Holcim vybral, ale zřejmě se jim líbí i to, že se v našem areálu staráme o téměř 300 dětí a jejich počet stále stoupá,“ potvrdil grantový úspěch předseda oddílu FK Litoměřicko Robert Mühlfait.

Se špatnou kvalitou hřiště bojuje oddíl mnoho let. Se stále teplejšími a suchými léty se situace stále zhoršuje a na kvalitě travnaté plochy je změna klimatu vidět. „Se zástupci klubu jsme se o této možnosti bavili dlouho a jsem rád, že nečekali na nás, co vymyslíme nebo na co seženeme peníze, ale postarali se sami. Na nás nyní je, vše dotáhnout tak, aby bylo možné vaky smysluplně využívat s dalším vybavením na stadionu,“ hodnotí kladně spolupráci se zástupci klubu ředitel Městských sportovních zařízení Eduard Šíf.

Jestli bude vše fungovat tak, jak by mělo, poznají fotbalisté a fotbalistky v příští sezóně. Nyní je areál zazimovaný a hřiště využívají jen jednotlivci k individuálním tréninkům.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -