Sobota, 4 května, 2024
20.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceInspekce ukončila šetření v litoměřických mateřských školách

Inspekce ukončila šetření v litoměřických mateřských školách

Litoměřice – Šetření uskutečněné v uplynulých týdnech Českou školní inspekcí (ČŠI) v Mateřské škole Litoměřice je u konce. Zaměřovalo se nejen na způsob komunikace a práce vedení této příspěvkové organizace města, předškolní vzdělávání, ale také na bezpečnost provozu jednotlivých mateřských škol, personální politiku, účetnictví, kvalitu stravy a řadu dalších aspektů důležitých k fungování mateřských škol.

„Vedení města v tuto chvíli čeká na inspekční zprávu a protokol od České školní inspekce, kterou následně vyhodnotí,“ uvedl místostarosta Jiří Adámek.

Nicméně první opatření, jež je výsledkem kontroly ČŠI, je rozhodnutí o ukončení využívání základny na Mentaurově třídou s lesními prvky při MŠ Sedmikráska, do doby odstranění rizik.

„Vychází ze zjištění, že mentaurovská základna a její přilehlé prostory nejsou pro děti bezpečné a hrozí tam velké riziko úrazu. V přilehlých prostorech se objevují nebezpečné předměty a místa, která ohrožují bezpečnost a život dětí. Vše bude řešeno s pronajímatelem základny,“ vysvětlila ředitelka MŠ Litoměřice Monika Mejtová důvody svého rozhodnutí. Do doby, než budou rizika v areálu základny vyřešená, budou děti ze třídy s lesními prvky trávit čas poznávacími procházkami v Litoměřicích a v okolní přírodě.

„Velmi nás mrzí, že jsme s ohledem na bezpečí dětí museli k tomuto kroku přistoupit. Naší snahou je, aby k nápravě došlo co nejdříve a děti se na Mentaurov mohly zase vrátit,“ doplnil Jiří Adámek.

Šetření ČŠI vyvolala výzva ke změně systému řízení Mateřské školy Litoměřice a odvolání ředitelky, kterou podepsalo 673 lidí. Její iniciátoři ji následně předali vedení města, které požádalo Českou školní inspekci o podrobnou kontrolu organizace.

Autor: Michaela Rozsypalová

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -