Sobota, 27 dubna, 2024
18.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePrvní koncert ZUŠ v „sezóně“ se vydařil

První koncert ZUŠ v „sezóně“ se vydařil

Litoměřice – Prvním koncertem od začátku letošního školního roku se ve středu večer v Máchově divadle představili žáci hudebního oboru litoměřické ZUŠ.

Příležitost dostali jak ti, co teprve sbírají zkušenosti s veřejným vystupováním, tak i ti pokročilejší. Bez nadsázky lze říci, že všichni z téměř tří desítek mladých muzikantů ji využili bezezbytku a ke spokojenosti pedagogů i diváků.

„Koncert byl jedinečný i tím, že na něm mj. zahrál sedmičlenný flétnový soubor pod vedením Jana Neužila a v závěru také naši bývalí žáci, nyní studenti Konzervatoře Teplice klavíristé Tereza Neužilová, Magdaléna Pallasová a Štěpán Šubrt,“ uvedla ředitelka ZUŠ Dominika Valešková. Dva posledně jmenovaní roztleskali publikum čtyřručním provedením Dvořákových Slovanských tanců a Hurníkovou kompozicí Hot Suite a Big Ben. To, že v programu večera zněl většinou klavír, není podle ředitelky náhodné. „Máme soutěžní rok, mnozí z účinkujících studují skladby pro klavírní soutěže.“

 Aktivita ZUŠ nabírá v závěru roku na obrátkách. Už 4.prosince se zájemci mohou těšit na tradiční představení literárně dramatického oboru „Půjdem spolu do divadla…“, 13.prosince na benefiční Vánoční koncert ve prospěch Nadačního fondu Delfín a o den později pak na Vánoční koncert pěveckých sborů ZUŠ.

Vrchol litoměřických vystoupení pak přijde 19.prosince, kdy ZUŠ zve veřejnost do domu kultury na Rybovu Českou mši vánoční v podání žáků, pedagogů i hostů.

Autor: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -