Pátek, 3 května, 2024
12.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i Vaše oblíbená série našich tipů, která Vám poradí, jak a kde si víkend nejlépe užít. Vyrazit můžete za dobrým vínem nebo třeba s dětmi na pohádku.

V sobotu 18. listopadu jste zváni do Třebenic. V sále zdejší radnice v pravé poledne začne Košt (nejen) mladých vín. Pozvání přijalo sedm vinařů – a to nejen z Třebenic, ale také z Litoměřic a Malých Žernosek. Košt potrvá až do večera a v ceně vstupného je i pamětní degustační sklenička. Podrobnosti najdete ZDE.

V Roudnici nad Labem bude v sobotu od 15 hodin probíhat tvořivé odpoledne na téma „zdobení perníčků.“ Dvouhodinový workshop proběhne v Kavárně Nebeská v ulici Karla Jeřábka a povede ho Markéta Nebeská z Podřipského perníčkování. Domů si odnesete krabičku perníčků a všechny fígle, které potřebujete o zdobení vědět. Podrobnosti ZDE.

Sobotní večer bude v Roudnici nad Labem patřit muzice – konkrétně jazzu. V Kulturním domě Říp začne v 19 hodin koncert Jany Koubkové. Legendární zpěvačka se do Roudnice vrací po více než deseti letech. Vystupovat bude samozřejmě se svým Quartetem. Koncert slibuje řadu hudebních zážitků napříč různými hudebními styly: od jazzu a swingu, přes blues, šanson až po latin a groove. Lístky ještě jsou a pořídíte je ZDE.

V neděli 19. listopadu vezměte děti v 15 hodin do Divadla Karla Hynka Máchy na pohádku, kterou sehraje pražské CziDivadlo. Představení má název „Jak víla Modrovláska splnila tři přání.“  Veselá pohádka plná krásné hudby nadchne hlavně diváky do 11 let a jejich rodiče. Diváky přenese do lesního království, ve kterém žijí nejenom zvířátka, ptáčci, ale i křehké bytosti. Po pohádce následují výtvarné dílničky. Lístky koupíte ZDE.

Úvodní foto je ilustrační – Jana Koubková Quartet

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -