Středa, 1 května, 2024
13.4 C
Litoměřice
DomůKulturaVýstavyDo Podřipského muzea je v pátek 17. listopadu VSTUP ZDARMA!

Do Podřipského muzea je v pátek 17. listopadu VSTUP ZDARMA!

Roudnice nad Labem – Roudnické Podřipské muzeum bude v pátek 17. listopadu od 13 do 17 pro veřejnost otevřeno zcela ZDARMA. Využijte příležitosti a přijďte se sem podívat!

Aktuálně zde můžete obdivovat například výstavu panenek a hraček ze soukromé sbírky Lukáše Novotného a Veroniky Janurové. Panenek je v muzeu několik desítek kusů a ty nejstarší pocházejí z dob Rakouska – Uherska. V expozici uvidíte i panenku s plechovou hlavičkou. Kromě toho je v muzeu nábytek pro panenky, kočárky, medvídci a autíčka. Výstava bude k vidění až do 12. ledna příštího roku a expozice se v průběhu času obmění. VIDEOREPORTÁŽ Z VERNISÁŽE je ke zhlédnutí ZDE.

Ve středu 15. listopadu v 17 hodin navíc v Podřipském muzeu slavnostně začíná výstava „Z minulosti podřipských občanských spolků,“ kterou připravil místní Klub sběratelů platidel a drobných starožitností. I na tu se můžete v pátek zdarma podívat. A pokud dorazíte přímo na vernisáž, těšte se i na hudební doprovod a komentovanou prohlídku výstavy.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -