Čtvrtek, 2 května, 2024
14.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit. Ani první listopadový víkend totiž nemusíte trávit doma za pecí. Na Litoměřicku se toho děje stále dost. Vyrazit můžete třeba na pohádku Sváťova dividla nebo využijte možnosti a užijte si komentovanou prohlídku kostela sv. Václava v Lovosicích.

Na litoměřickém výstavišti Zahrada Čech v sobotu 4. listopadu pokračuje VÝSTAVA ŠKOL a TechDays. Veletrh vzdělávání, na kterém se prezentuje 25 středních škol a učilišť, vysoké školy, firmy a další subjekty z Ústeckého a Středočeského kraje, začíná v 9 a končí v 17 hodin. Vstupné je zdarma. Podrobnosti najdete ZDE.

V Lovosicích v sobotu 4. listopadu proběhne komentovaná prohlídka kostela sv. Václava. Začíná v 9.30 a v roli průvodce se představí historik Martin Brůža. Zájemci se podívají i ke kostelním zvonům. Sraz před kostelem, vstupné je dobrovolné.

V Úštěku se v sobotu koná další Křeslo pro hosta. Na besedu do Café Galerie  na Mírovém náměstí přijede  herečka Uršula Kluková. Setkání začíná v 17 hodin.

V Roudnici nad Labem Vás v sobotu i v neděli zabaví Strašidelná stezka roudnickým zámkem. Vyrazit na ni můžete v sobotu od 10 do 18 a v neděli od 10 do 16 hodin. Potkáte vodníka, bludičku, které se nedá věřit i zákeřnou ježibabu. Ovšem kdo se nebojí, může si z akce odnést i část pokladu, který prý střeží zlý duch loupežníka. Poklad získá jenom ten, kdo ducha dokáže po. Podrobnosti jsou ZDE.

V neděli 5. listopadu si v 10 hodin dopoledne nenechte ujít pohádku Sváťova dividla. V Kulturním domě Říp se bude hrát Povídání o Pejskovi a Kočičce.

A rozhodně v neděli jeďte do Lovosic a zúčastněte se LAMPIONOVÉHO PRŮVODU S DIVADLEM KVELB. Průvod startuje v 17 hodin od parkoviště u LOVO Café a půjde na Václavské náměstí. Letos je hlavní hvězdou průvodu obří anděl, o kterém se sice do teď neví, jestli je skutečný… ale rozhodně je to ten největší anděl, jakého jste kdy viděli! Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -