Středa, 1 května, 2024
12.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceVýstava škol a Techdays tento pátek a sobotu na Zahradě Čech

Výstava škol a Techdays tento pátek a sobotu na Zahradě Čech

Litoměřice Na výstavišti Zahrada Čech se tento víkend uskuteční dvoudenní veletrh vzdělávání – VÝSTAVA ŠKOL A TECHDAYS, ve kterém se odprezentuje celkem dvacet pět středních škol a učilišť, vysoké školy, firmy a další subjekty z Ústeckého a Středočeského kraje. Výstava bude probíhat tento pátek a sobotu, 3. a 4. listopadu, oba dny od 8 do 17 hodin.

 Cílem veletrhu je pomoci dětem a jejich rodičům při výběru studia a přípravě na budoucí povolání. Vstupné je pro veřejnost zdarma.

Veletrh vzdělání je určen především pro žáky 8. a 9. ročníků základních škol, kteří stojí před důležitým rozhodnutím ohledně volby dalšího vzdělávání. Výstava škol bude hostit celkem 25 středních škol s různými studijními programy, které pokrývají širokou škálu oborů. Návštěvníci budou moci získat detailní informace o studijních plánech, kariérním růstu a dalších aspektech spojených se vzděláním.

Kromě škol se na akci představí také firmy, které nabídnou pohled na profesní příležitosti pro budoucí absolventy, což studentům poskytne lepší představu o pracovních pozicích dostupných v regionu. Dále se na výstavě představí Armáda ČR, Policie ČR, Cech klempířů, pokrývačů a tesařů ústeckého regionu a další subjekty.

V rámci doprovodného programu budou v pavilonu H po oba dny akce probíhat odborné prezentace, přednášky a videoprojekce. V pátek od 14.00 do 16.00 hodin mají návštěvníci možnost, zapojit se do diskusního workshopu, který má za cíl podpořit technické vzdělávání – TECHDAYS.

Hlavními tématy budou perspektiva absolventů technických oborů, lesk a bída duálního vzdělávání a aktuální situace a vývoj na trhu práce. Uskuteční se také soutěž o hodnotné ceny, která bude probíhat po celou dobu konání akce. Hlavní výhrou je Apple IPad. Více informací naleznete na www.mkz-ltm.cz.

Autor: Aneta Břeňová

Tisková zpráva MKZ Litoměřice

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -