Pondělí, 6 května, 2024
11.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánka plná tipů, co podniknout. Máte-li o víkendu čas a chuť někam vyrazit, inspirujte se našimi tipy! Na Litoměřicku je rozhodně co vidět a kam jít.

V Litoměřicích, v gotickém hradu,  ještě stále probíhá výstava replik českého národního pokladu – výstava KORUNOVAČNÍ KLENOTY NA DOSAH. Přijďte se podívat na mistrně vyvedené korunovační klenoty z dílny legendy mezi šperkaři! Jiří Urban patří celosvětově mezi nejlepší šperkaře – realizoval například šperky pro anglickou královnu Alžbětu II. Výstavu České korunovační klenoty na dosah si můžete prohlédnout v sobotu 21. října a to od 9 do 12.30 hodin a od 13 do 17 hodin. Podrobnosti najdete ZDE.

Na Zahradě Čech se v sobotu 21. října  koná KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ všech plemen – mimo německých ovčáků. Přijďte se podívat! Výstava začíná v 9 hodin ráno a potrvá až do odpoledne. Jedná se o 12. ročník. Podrobnosti jsou ZDE.

Divadelní benefice ochotnických souborů bude o víkendu v plném proudu, takže v litoměřickém Divadle Karla Hynka Máchy také nuda nehrozí. Přijďte na některé představení a podpořte dobrou věc! Veškerý výtěžek benefice pomůže s doučováním dětí v náhradní rodinné péči. Hraje se celý víkend a na programu jsou pohádky i představení pro dospělé. Podrobnosti jsou ZDE.

V Lovosicích si můžete o víkendu zabruslit na zimním stadionu. Podrobnosti jsou TADY.

V neděli jeďte s dětmi do Třebenic. Ve zdejším sportovním areálu se konají DĚTSKÉ CYKLISTICKÉ ZÁVODY pro závodníky do patnácti let. Závodit se možné na horských kolech i na odrážedlech – záleží, na co si závodník troufne. Akce začíná v 9 hodin ráno.

A bude se i běhat! V Roudnici nad Labem se totiž v neděli 22. října koná 10. ročník BĚHU LABE. Běží tradičně děti i dospělí, start závodu v 10 hodin pod mostem. Zatímco předškoláci běží jen 200 metrů, dospělí budou muset zvládnou 3,5 kilometru. Podrobnosti najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -