Čtvrtek, 9 května, 2024
12.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit. Nabídka je tentokrát trochu skromnější než jindy, ale doma za pecí se nudit nemusíte. Zajděte se podívat třeba na repliky národního pokladu nebo se vydejte objevovat kouzlo deskových her.

České korunovační klenoty na dosah Vás zaručeně nadchnou. Výstava velmi zdařilých replik korunovačních klenotů je v litoměřickém gotickém hradu. V sobotu je výstava otevřena od 9 do 12.30 a od 13 do 17 hodin.  O českých korunovačních klenotech se říká, že každý správný Čech by je měl alespoň jednou za život spatřit. Originál exponátů je ale vystavován pouze jednou za cca 5 let a návštěvníci musí často čekat velmi mnoho hodin, aby klenoty viděli. Výstava na hradě Vám to ale umožňuje bez čekání. Repliky vytvořil jeden z nejlepších českých šperkařů – Jiří Urban. Podrobnosti si můžete přečíst ZDE.

V Litoměřicích můžete v sobotu 14. října také sportovat. Na Mostné hoře se koná 11. ročník oblíbeného Máchova běhu – sportovního klání pro děti i dospělé. Pro tři nejlepší v každé kategorii jsou připraveny ceny, děti navíc dostanou sladké odměny. Podrobnosti si přečtěte ZDE.

Litoměřická Knihovna Karla Hynka Máchy připravila na sobotu 14. října Deskohraní pro malé i velké hráče. Bude probíhat od 14 až do 18 hodin, vstupné je zdarma. Přijďte se přesvědčit, že deskové hry stále frčí – a zdaleka to není jen o Dostizích a sázkách nebo o Člověče, nezlob se!

V Roudnici nad Labem na Vás v sobotu 14. října v 19 hodin čeká TAJEMNÝ ORIENT. V Kulturním domě Říp vystoupí orientální tanečnice ze všech koutů republiky, nenechte si to ujít! A bude i bubenická show. V prodeji jsou poslední vstupenky! Informace najdete ZDE.

V neděli 15. října vezměte děti na pohádku. V Divadle Karla Hynka Máchy v Litoměřicích bude od 10 hodin hrát Sváťovo dividlo – tentokrát pohádku O Pyšné noční košilce. Lístky na zhruba 45 minut dlouhé představení si kupte ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -