LITOMĚŘICE: Basketbalové áčko mužů Slavoje je v čele 1. ligy

0
55

Čtyři utkání, čtyři vítězství, to je bilance basketbalového týmu Slavoje v I. lize mužů na úvod nové sezóny. Tým trenéra Tomáše Eisnera byl před začátkem sezóny doplněn o mladé válečníky z Armexu Děčín Tadeáše Slowiaka a Lukáše Rozsypala. Že bylo doplnění týmu prospěšné, se ukazuje v každém ligovém utkání. Oba hráči předvádějí velmi rychlý basketbal s dravým tahem ke koši, pohotovou střelbou a slušnou obrannou činností.
Dalším hráčem, který prokazuje výrazné zlepšení zejména pod oběma koši je náš vlastní odchovanec Petr Krupka, kterému velmi prospívá tréninková zátěž s Ústeckou Slunetou a taktéž Tomáš Dvořák, jenž se po ročním odpočinku vrátil do hry a navíc působí jako asistent u týmu U19. Tím došlo k výraznému snížení věkového průměru celého týmu a nejstarším hráčem se stal Michal Šotnar ve svých 31 letech. Naopak, aktivní hráčskou karieru ukončila opora týmu Jan Dvořáček, kterého dlouhodobě pronásledovala četná zranění a bude se o to intenzivněji věnovat práci hlavního trenéra Sportovního centra mládeže. Další ztrátou je ukončení hostování Jana Maděry, který dosáhl věkového limitu a nesmí již nastupovat ve dvou soutěžích. Delší dobu je stále zraněn Ondřej Chlupsa a taktéž Matěj Wiesner, který měl navíc stopku na tři utkání z předchozího ročníku I. ligy.

Rozjezd týmu v I. lize byl i přes drobná zaškobrtnutí zejména v práci pod oběma koši velmi slušný. Hned od začátku soutěže se tak ukazuje, kdo bude patrně po ukončení základní skupiny adeptem na postup do další fáze soutěže, která vygraduje jako každý rok do play-off. Lze si jen přát, aby litoměřické borce nepronásledovala zranění a vydržela jim skvělá forma po celou sezónu. Další ligové boje budou pokračovat již tento pátek na palubovce Lokomotivy Plzeň. Na domácí palubovce se naši borci představí 20. 10. 2023 při utkání s Levharty z Chomutova.

Zdroj: https://www.slavojbklitomerice.cz/

- Naši partneři -
Předchozí článekKlienti Domova na Dómském pahorku měli své vlastní vinobraní
Další článekŘEPNICE: Děti ze ZŠ Boženy Němcové přijely za zvířaty v útulku

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno