Úterý, 30 dubna, 2024
27.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV litoměřickém hradu budou k vidění České korunovační klenoty

V litoměřickém hradu budou k vidění České korunovační klenoty

Litoměřice – Hrad Litoměřice bude od 4. října do 27. listopadu hostit putovní výstavu replik Českých korunovačních klenotů. Tato exkluzivní událost přinese návštěvníkům možnost zhlédnout mistrovské repliky národního pokladu a prozkoumat českou korunovační historii.

V rámci výstavy budou návštěvníci moci obdivovat nejen precizně zpracované repliky Českých korunovačních klenotů, ale také jedinečné prostory gotického hradu, který v sobě nese bohatou historii. Putování po této jedinečné výstavě bude provázeno komentovanými prohlídkami, při kterých návštěvníci získají hlubší vhled do významu těchto historických artefaktů a do éry, ve které vznikly.

Jedná se o mistrovskou práci, jejímž autorem je jeden z nejlepších českých a evropských zlatníků, legenda mezi šperkaři – Jiří Urban, který realizoval šperky např. pro anglickou královnu Alžbětu II., kříž pro papeže Jana Pavla II., repliku císařské koruny Svaté říše římské a nedávno také repliky cášské a lombardské koruny.

Komentované prohlídky budou probíhat v časových intervalech každou hodinu. Pro více informací ohledně přesných časů prohlídek, vstupného a dalších detailů týkajících se výstavy, naleznete na webových stránkách MKZ Litoměřice – ZDE.

Toto je tisková zpráva MKZ Litoměřice.

Autor: Aneta Břeňová

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -