Neděle, 28 dubna, 2024
20.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceProjektové práce na tréninkové ploše pro malé fotbalisty začaly

Projektové práce na tréninkové ploše pro malé fotbalisty začaly

Litoměřice – Několik posledních měsíců probíhají intenzivní  práce na přípravě projektové dokumentace pro menší tréninkové hřiště s nafukovací halou přímo v areálu městského fotbalového stadionu. Hlavně mladým fotbalistům a fotbalistkám by se zkrátilo čekání na dlouhodobě plánované sportoviště v kasárnách Pod Radobýlem, kde město plánuje vybudovat atletický ovál s umělou trávou.

„Po dohodě s městem jsme vytipovali plochu, která by úpravách sloužila hlavně dětem z kategorie mladších žáků. Mohli by zde nejen celoročně trénovat, ale také hrát svá soutěžní utkání nebo pořádat zimní turnaje“, přiblížil využití tréninkové haly předseda oddílu FK Litoměřicko Robert Mühlfait.

V současné době probíhají přípravné práce na projektové dokumentaci ke stavebnímu povolení, která je nutná pro podání žádosti o financování z dotace od Národní sportovní agentury. Dokumentace počítá se vznikem plochy o velikosti cca 60 x 50 metrů se základním zázemím.

„Snažíme se maximálně využít plochy mezi brankou a areálem hokejbalu tak, aby zůstal průchod ze sídliště ke Kauflandu, ale zároveň na sebe oba areály navazovaly. Cílem je, aby v této části města, kde aktivně sportuje více než pět stovek dětí z atletického, basketbalového, fotbalového a hokejbalového oddílu, byly areály propojené a děti mohly mezi sporty plynule přecházet,“ vysvětluje myšlenku rozvoje sportovišť ředitel Městských sportovních zařízení Eduard Šíf.

Tréninkovou halu by tak využívali nejen fotbalisté a fotbalistky FK Litoměřicko, ale také Sokol Pokratice, který s FK Litoměřicko úzce spolupracuje a sousední hokejbal či mladí atleti trénující v areálu ZŠ U Stadionu.

Práce na projektové dokumentaci by měly být dokončené do konce letošního roku. Požadavek na případné spolufinancování z městského rozpočtu by se mohl objevit již v připravovaném rozpočtu na rok 2024. Předpokládané celkové nálady se pohybují do 20 miliónů korun s tím, že 70% z této částky může být z dotace NSA a zhruba 6 miliónů korun z městského rozpočtu.

Autor: MSZ Litoměřice, tisková zpráva.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -