Pondělí, 29 dubna, 2024
13.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNa užitečné nápady obyvatel věnuje město Litoměřice milion korun

Na užitečné nápady obyvatel věnuje město Litoměřice milion korun

Litoměřice – Máte nápad, jak oživit či zlepšit některé z veřejně přístupných míst v Litoměřicích? Přihlaste se s ním do dalšího ročníku participativního rozpočtu Tvoříme Litoměřice 2023, který právě odstartoval. Na projekty navržené obyvateli města je v letošním roce vyčleněn jeden milion korun.

Návrhy je možné zasílat až do konce listopadu. A to prostřednictvím elektronického formuláře na webu Zdravého města Litoměřice, kde jsou zveřejněna také podrobná pravidla. Každý občan Litoměřic, ale i právnická osoba ve městě podnikající, může přihlásit pouze jeden návrh.

„Následně budeme došlé náměty konzultovat s příslušnými pracovníky odborů městského úřadu, zda jeho realizaci nebrání technické či jiné překážky nebo už není zahrnutý do záměrů města. Výsledné náměty poté musí schválit rada města,“ vysvětluje postup Petr Leník, koordinátor Zdravého města Litoměřice, které participativní rozpočet zaštiťuje.

Dalším krokem bude anketa v mobilním rozhlasu, kde o realizaci jednotlivých projektů rozhodne veřejnost. V aplikaci bude mít každý k dispozici dva hlasy, které může rozdělit buďto mezi dva návrhy, anebo využít oba hlasy pro jeden návrh. 

V Litoměřicích se v letošním roce uplatnila metoda, kdy se realizují vítězné projekty v pořadí od toho, který získal nejvíce hlasů, po všechny následující, dokud se peníze z participativního rozpočtu nevyčerpají.

„Touto cestou bychom chtěli jít v dalším ročníku participativního rozpočtu, jehož vítězné projekty budeme realizovat v příštím roce. Nicméně zpětnou vazbu od nás dostane každý, kdo návrh podá,“ doplnil Petr Leník s tím, že ačkoli některý z projektů nemusí uspět, může mít přesto stále šanci na realizaci. A to buď v dalším ročníku participativního rozpočtu nebo může být se souhlasem navrhovatele zařazen do zásobníku projektů města Litoměřice.   

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -