Neděle, 12 května, 2024
15.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, jak si ho užít co možná nejlépe! Začíná čas vinobraní a je to znát i na Litoměřicku. Navíc pokračuje 47. ročník podzimního veletrhu Zahrada Čech, který byl včera na litoměřickém výstavišti slavnostně zahájen. Buďte u toho!

V sobotu 9. září se v Roudnici nad Labem koná VINOBRANÍ a spolu s ním i oblíbené doprovodné akce. Festival plný vína, burčáku a skvělé muziky na dvou scénách má rozhodně co nabídnout. Letos bude zpívat například kapela YoYo Band, Buty nebo Wohnout. Hlavní hvězdou programu je letos ale bezesporu David Koller. Podrobnosti jsou ZDE.

Souběžně s Roudnickým vinobraním bude probíhat nesoutěžní festival pěveckých sborů „Roudnické konsonance.“ Festival nabídne hned dva koncerty, přičemž ten první začíná v 10 hodin dopoledne v roudnické galerii. Podrobnosti jsou ZDE.

V 10 hodin dopoledne začne na Karlově náměstí výstava historických automobilů a motocyklů – HISTORICI V ROUDNICI. Těšit se můžete na živou hudbu i na dobové módní přehlídky. Uvidíte více než 100 vozidel a motocyklů. Podrobnosti jsou ZDE.

V Litoměřicích o víkendu pokračuje podzimní Zahrada Čech. Sobota 9. září patří Časopisu Receptář. Proběhne finále soutěže „Nejlepší štrúdl na sladko i na slano,“  vystupovat bude Světlana Nálepková a kapela Vinšovanka a 4TETY. V neděli 10. září je program na výstavišti v režii časopisu Zahrádkář. Celým dnem Vás provede Vladimír Hron a čeká nás také panelová diskuze na téma „Budoucnost českého ovoce a zeleniny,“ které se zúčastní odborníci, pěstitelé i politici. Veškeré podrobnosti jsou ZDE.

Za dobrým vínem a skvělou muzikou můžete v sobotu vyrazit také do Třebívlic. Koná se tam Hudební festival Švestkové dráhy a Třebívlické vinobraní.  Festival nabídne rovnou dvě scény, na kterých v průběhu dne vystoupí například Ewa Farna, Pokáč, Chinaski nebo  Michal David. Podrobnosti jsou TADY.

Na Hlinné u Litoměřic se v sobotu 9. září konají SLAVNOSTI PASTVIN. Den plný aktivit pro děti i dospělé startuje v 10 hodin dopoledne. Uvidíte pasení oveček za pomocí ovčáckých psů, ukázky řemesel i šermíře. Můžete otestovat své znalosti v poznávání rostlin a stromů nebo si popovídat se včelaři. Na návsi bude probíhat jarmark lokálních produktů a výrobků a zahraje živá hudba. Pro děti jsou připraveny také pohádky v podání Sváťova dividla. Podrobnosti jsou ZDE.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -