Neděle, 28 dubna, 2024
13.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiŠesté Slavnosti pastvin opět se zvířátky, jarmarkem a Středohořem

Šesté Slavnosti pastvin opět se zvířátky, jarmarkem a Středohořem

Litoměřicko – Šesté Slavnosti pastvin na Hlinné jsou před námi. Akce se koná už tuto sobotu 9. září a tradičně nabídne zábavu na celý den. Vše startuje v 10 hodin dopoledne, nedočkavci ale mohou dorazit už po sedmé hodině ranní k ornitologickému stánku.

Pro děti je jako obvykle připraven zážitkový okruh plný úkolů, za jejichž splnění si domů odnesou originální odměnu. Uvidíte pasení oveček za pomocí ovčáckých psů, ukázky práce včelařů, čeká Vás poznávání rostlin a stromů a spousta dalšího.

Přímo v centru obce Hlinná bude probíhat jarmark lokálních výrobců a producentů, na kterém můžete ochutnat něco dobrého. Potěší určitě také ukázky řemesel, rytířské souboje a loutkové pohádky pro děti v podání Sváťova dividla. Ve 13 a v 15 hodin dorazí i samotný strážce zdejších kopců – Středohoř.

O hudební doprovod celé akce se postará kapela Camna.

Na akci je zajištěna zdarma kyvadlová doprava z Litoměřic na Hlinnou a zpět. Autobusy budou stavět na zastávkách Litoměřice – U pošty, Pokratice – U kapličky a Hlinná – parkoviště. První autobus z Litoměřic vyráží v 9:30, poslední z Hlinné v 16:45.

Slavnosti pastvin pořádá Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, RP Správa CHKO České středohoří a obec Hlinná. Slavnosti pastvin jsou certifikovaným zážitkem v rámci regionálních známek ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ regionální produkt®. Známku udělila Destinační agentura České středohoří, o.p.s.

VSTUP NA SLAVNOSTI PASTVIN JE ZDARMA.

Program letošního ročníku je ZDE.

PODÍVEJTE SE, JAK AKCE VYPADALA LONI! VIDEOREPORTÁŽ NAJDETE TADY.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -