Pondělí, 6 května, 2024
13.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánka s tipy, kam vyrazit. I poslední víkend před začátkem školního roku můžete prožít naplno – s dětmi i bez dětí. Vyrazit se dá za sportem, za dobrým vínem nebo třeba na koncert – je to na Vás.

V Litoměřicích se v sobotu 2. září koná BABINSKÉHO SOBOTA. Akce proběhne na hřišti Sokola Pokratice, a to od 9 do 14 hodin. Na děti čekají sportovní soutěže a ukázkový trénink přípravek. Více informací najdete TADY.

V provozu bude také čítárna pod širým nebem v parku Václava Havla. Rozhodně se sem v sobotu nebo v neděli (nebo oba dny) stavte, je na co se těšit. Projekt Města čtou, jehož program v Litoměřicích připravila Knihovna Karla Hynka Máchy, bude mít pro každého něco. V sobotu 2. září bude v 15 hodin pohádka pro děti z produkce Divadla Žižkovy Voči a v 17 hodin můžete přijít na autorské čtení Evy Turnové a koncert Ivana Vrány. Ivan Vrána navíc přečte ukázky ze své chystané knížky povídek. V neděli 3. září je na programu třeba v 17 hodin koncert kapely Shoda okolností. Bude ale i divadlo a workshopy pro děti. Více informací hledejte ZDE.

V Ploskovicích se v sobotu 2. září od 10 do 18 hodin konají MAKOVÉ SLAVNOSTI. Akce pro děti i dospělé a pro všechny fanoušky dobrého jídla Vám nabídne také bohatý kulturní program. Třeba živou hudbu nebo divadelní představení. V areálu zámku můžete ochutnat mák naslano i nasladko, seženete makovou kosmetiku i keramiku s motivy makových květů. Podrobnosti jsou ZDE.

V Libochovicích se budou v sobotu 2. září loučit s prázdninami. Bohatý program je pro děti připraven od 15 hodin na fotbalovém hřišti. Dorazí i letadlo plné bonbónů! Samozřejmostí jsou soutěže pro děti, skákací hrady, animační program i pěna od hasičů. Komu by se to snad zdálo málo, může se vyřádit na airsoftové střelnici nebo si nechat na obličej namalovat něco hezkého.

V Třebenicích se v sobotu 2. září pojede cyklistický závod Kolmo Kolem Komína. Start je ve 14 hodin ve sportovním areálu. Závod jedou muži i ženy, k dispozici jsou dva okruhy. Okruh Hobby má 13 kilometrů, okruh Elite má 26 kilometrů. Ceny jsou připravené pro tři nejrychlejší účastníky v každé kategorii. Přihlašovat se závodníci mohou nejpozději půl hodiny před startem závodu.

Fajnšmekrům a milovníkům vína by rozhodně v sobotu 2. září neměl uniknout sedmý ročník Otevřených sklepů na Litoměřicku. Oblíbená vinařsko-turistická akce nabídne spoustu novinek – letos poprvé se totiž zapojí také vinařství Twins Wine ve Lhotce nad Labem. Všechny podrobnosti najdete TADY.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -