Neděle, 28 dubna, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůSportHokejKališníci přivítají v kabině dalšího cizince, do Litoměřic se vrací finský snajpr

Kališníci přivítají v kabině dalšího cizince, do Litoměřic se vrací finský snajpr

Litoměřice – Tak to je paráda! Do Litoměřic se po třech sezonách vrací historicky nejproduktivnější cizinec první ligy Markus Korkiakoski a v týmu absolvuje tryout do začátku sezony.

V loňském ročníku působil v Kolíně, kde v devětadvaceti utkání zapsal jedenáct bodů. V letošní přípravě sehrál několik utkání za druholigový Tábor, odkud přichází do Litoměřic.

Litoměřice byly vůbec prvním českým klubem, kde Korkiakoski působil, a to v sezonách 2018/19 a 2019/20. V modrooranžovém dresu celkem odehrál 116 zápasů a nasbíral 119 bodů. Poté zamířil na dva soutěžní ročníky do Poruby.

„Markus přichází na tryout do začátku sezony. Víme, že v sobě má na tuto soutěž velkou kvalitu a doufám, že se mu u nás bude dařit a získá smlouvu. Je to velmi dobrý hráč, musí ovšem navázat na své nejlepší výkony, proto k nám přišel,“ uvedl předseda klubu HC Stadion Litoměřice, Jan Fišera.

V uplynulé sezoně si Markus Korkiakoski  vyzkoušel polskou ligu, kde odehrál deset duelů za Jestřebí a nahrál na dva góly. Odtud se však přesunul zpět do Česka, kde oblékal dres středočeského Kolína.

Korkiakoski už dvakrát nakoukl i do tuzemské nejvyšší soutěže. Poprvé v Litvínově, podruhé v dresu Plzně. Naposledy absolvoval přípravu s druholigovým Táborem, odkud se vrátí do Litoměřic.

Zdroj: https://hclitomerice.cz/

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -