Sobota, 27 dubna, 2024
11.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceSestra Růžena Hanusková slaví padesát let na litoměřické interně

Sestra Růžena Hanusková slaví padesát let na litoměřické interně

Litoměřice – Neuvěřitelných padesát let působení na pracovišti interny v nemocnici v Litoměřicích si v minulých dnech připomněla sestra Růžena Hanusková.

Malé slavnosti byli přítomni nejen ředitel Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Litoměřice, o.z., Ing. Vladimír Kestřánek, MBA, DiS., ale také starosta Litoměřic Ing. Radek Löwy a místostarostka Alena Rožcová. Oslavenkyně při této příležitosti převzala poděkování od zástupců vedení společnosti Krajská zdravotní a nemocnice, i pamětní list od starosty města. 

„Je obdivuhodné, že je paní Růženka padesát let prakticky u jednoho zaměstnavatele a celou tu dobu se věnuje internímu oboru. Což je opravdu rarita. Řadu let pracovala jako staniční sestra a dosud pracuje na plný úvazek na ranní směně. Když se v nemocnici mluví o Růžence, je naprosto jisté – a to tu máme téměř tisíc zaměstnanců – že se hovoří právě o ní. Její výjimečnost tkví v mnoha pohledech. Ceníme si nejen jejích odborných znalostí a dovedností, ale vážíme si zejména její lidskosti, otevřenosti, upřímnosti a neutuchajícího optimizmu a dobré nálady. A to je zejména v současné náročné a hektické době velká vzácnost. Velmi si vážíme toho, že je tu s námi, a chtěl bych vyjádřit za Nemocnici Litoměřice, kolegy i pacienty velké poděkování,“ uvedl Ing. Vladimír Kestřánek, MBA, DiS.

„Měla jsem čtrnáct dní dovolenou s vnoučaty, ale jakmile jsme je odvezli, už jsem doma říkala, že se zase do práce těším. A to je pravda. Člověk je v práci většinu času a je to tady vlastně jako moje rodina. Původně jsem přitom na profesní dráhu ve zdravotnictví vůbec nepomýšlela. Jako první jsem měla podanou přihlášku na pedagogickou školu. Protože jsme ale tehdy museli mít napsané školy dvě, vymyslela jsem zdravotní. Vše se nakonec seběhlo tak, že jsem vystudovala Střední zdravotnickou školu v Ústí nad Labem a začala pracovat v Litoměřicích, kde jsem posléze nastoupila v nemocnici na internu. Vůbec se mi nechce věřit, že uteklo už padesát let. Všem, kdo si vzpomněli, moc děkuji,“ řekla Růžena Hanusková.

Gratulujeme a přejeme jubilantce při jejím nezměrném elánu ještě mnoho adeptů pro předání zkušeností i spokojených pacientů!

Autor: Mgr. Ivo Chrástecký, Tiskové a komunikační oddělení Krajské zdravotní, a.s.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -