Sobota, 27 dubna, 2024
12.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceTechnické služby města Lovosice mají nové elektrovozidlo

Technické služby města Lovosice mají nové elektrovozidlo

Lovosice – Technické služby města Lovosice posílily svůj vozový park o  elektrické multifunkční vozidlo značky EVUM Model aCar. Díky elektrickému pohonu je toto vozidlo tiché a bez emisí. Technické služby ho budou používat především ke svozu odpadkových košů ve městě.

EVUM Model aCar má pohon na všechna čtyři kola a díky tomu může jezdit v různých terénech. Na jedno nabití ujede až 150 kilometrů. Další nespornou výhodou tohoto vozidla jsou nízké provozní náklady.

„Zakázka na EVUM Model aCar byla úspěšně vysoutěžena koncem minulého roku, s šesti měsíční dodací lhůtu od uzavření kupní smlouvy. Toto plně elektrické multifunkční vozidlo vyšlo na částku 1 575 396 Kč bez DPH. V době pořizování vozidla se z důvodu vyčerpání alokace nepodařilo získat dotaci na nákup svozového vozidla. Očekáváme však, že s nabytím platnosti vhodného dotačního titulu bychom mohli od Státního fondu životního prostředí obdržet zpětně finanční podporu ve výši 500 tisíc korun. Dotační oddělení tak nadále aktivně sleduje možnosti dotací, aby mohla v budoucnu pokračovat v modernizaci vozového parku Technických služeb a podpořit ekologičtější alternativy,“ informovalo na svém webu město Lovosice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -