Gastrocentrum Pohoda tentokrát zve na řízek nebo na boloňské špagety

0
138

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda vaří i o prázdninách! Pokud tedy nechcete horké letní dny trávit u plotny (nebo to jednoduše nestíháte), naobědvejte se právě tady! Každý všední den je na výběr ze čtyř hlavních jídel, a pokud chcete, můžete si dát i polévku. Naobědváte se za sympatických 95,- Kč.

V pondělí 24. července se bude podávat Moravská kotleta s knedlíkem. Strávníky určitě zaujme také Krumlovský drak – pikantní placičky z mletého masa, ve kterých je (mimo jiné) feferonka. Na Pohodě podávají ke Krumlovskému drakovi brambory a tatarku. Pokud dáváte v létě přednost něčemu lehčímu, vsaďte na salát s nivou, cherry rajčátky a dýňovými semínky. Poslední v pondělní nabídce hlavních jídel je chalupářský šmitec – nudličky vepřového masa se žampiony a sterilovanou kapií. Na Pohodě k němu servírují rýži. Pondělní polévka je hovězí zeleninová s těstovinou.

V úterý 25. července je polévka fazolová s kysaným zelím. Hlavním tahounem nabídky tohoto dne je uzená krkovice se špenátem a bramborovým knedlíkem. Své příznivce si ale určitě najde i těstovinový salát se šunkou. Vepřové ledvinky na cibulce s dušenou rýží jsou klasika všech klasik, která nezklame. A pokud jste si do teď nevybrali, zachrání to holandský řízek s bramborem a tatarkou.

Ve středu 26. července se nechte pozvat na kuřecí přírodní řízek se šťouchanými brambory. Bude i pekingské maso s dušenou rýží. Tahounem středeční nabídky jsou ovšem boloňské špagety se sýrem – ty jsou na Pohodě vyhlášené a velmi oblíbené. Ledový salát s ředkvičkami a sýrem udělá radost všem, kteří mají v létě v oblibě lehká a osvěžující jídla. Středeční polévka je pórková s vejci.

Ve čtvrtek 27. července přijďte na bramborové noky se špenátem a kuřecím masem nebo na vepřový závitek s dušenou rýží. Českou klasiku ve čtvrtek zastupuje dušená mrkev s vepřovým masem a bramborem. A chutnat Vám bude určitě i Cézar salát. Na Pohodě ho servírují s kuřecím masem. Čtvrteční polévka je hovězí zeleninová s játrovými noky.

Na závěr týdne – v pátek 28. července – bude šumavská bramboračka s uzeným masem. Jako hlavní chod si můžete dát rizoto z vepřového masa nebo debrecínskou pečeni s knedlíkem. Nebo vsaďte na klasiku nejklasičtější – dozlatova osmažený vepřový řízek s bramborem zaručeně nezklame. Lehké jídlo, které ale stoprocentně zasytí, představuje čočkový salát s vejcem.

Jídelny Gastrocentra Pohoda najdete v Litoměřicích v ulici Žižkova 2, Na Vinici 2244 a v průchodu vedle Městského úřadu na Mírovém náměstí. Obědy se vydávají od 10.30 do 13.30 hodin.

Podrobnosti najdete ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekBarevné letní úterý tentokrát ve žluté a s kouzelníkem
Další článekZamilovala se na seznamce, stálo ji to skoro půl milionu korun
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno