Mladí dobrovolníci se zapojují do péče o pevnost Terezín

0
148

Terezín – Mezinárodní skupina dobrovolníků se ve dnech 9. 7. až 16. 7. 2023 vydá do Terezína, kde budou pomáhat místnímu sdružení Terezín – město změny v péči o velkou pevnost Terezín.

Náplní práce bude čištění vodních příkopů, úklid katakomb či péče o tamní zvířata. Členové mezinárodní skupiny tak poznají město Terezín, jeho historii i jeho současnost.

Skupina mladých dobrovolníků se skládá ze Španělů, Francouzů, Němců, Italů i Čechů a v současné době má devět dobrovolníků. Skupina je zastřešena neziskovou organizací INEX-SDA.

Město Terezín je známo svou malou pevností, kde se za 2. světové války nacházel koncentrační tábor. Dobrovolníci však budou pracovat v méně známé velké pevnosti, která ve své době byla srdcem města, svého času právě zde bylo hlavní vojenské ležení.

Sdružení „Terezín — město změny“ bylo založeno Ústeckým krajem a Městem Terezín. Jeho účelem je oprava památek, jejich zpřístupňování veřejnosti, vzdělávací a kulturní činnost a mnoho dalšího. Sdružení provozuje spolu se svými partnery své vzdělávací, společenské a kulturní aktivity v šesti různých objektech. Mezinárodní dobrovolnický projekt bude letos sdružení hostit poprvé.

- Naši partneři -
Předchozí článekKam za koupáním na Litoměřicku
Další článekV Letním kině bude swap rostlin a také film Srdce dubu
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno