Neděle, 28 dubna, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam za koupáním na Litoměřicku

Kam za koupáním na Litoměřicku

Litoměřicko – Česko se potýká s tropickými teplotami a podle předpovědi meteorologů by se výrazně ochladit nemělo ani v příštích dnech. Dosyta si tak můžeme užít letních radovánek, ke kterým mimo jiné patří návštěvy koupališť a vodních nádrží. Dali jsme pro Vás dohromady několik tipů, ale určitě ani zdaleka nevíme o všem, takže nezapomeňte zanechat komentář, kam se chodíte ochlazovat Vy.

Koupaliště v Litoměřicích na Písečném ostrově je otevřené od 10 až do 20 hodin. Za celodenní vstupné dospělí zaplatí 90,- Kč. Děti a senioři zaplatí 60,- Kč. Po šestnácté hodině je vstup tradičně levnější – dospělí zaplatí 60,- Kč, děti a senioři 30,- Kč. Areál litoměřického koupaliště má dva a půl hektaru a návštěvníkům je k dispozici několik bazénů a tobogán o délce 114 metrů. Nechybí ani brouzdaliště a dětský bazén. Koho omrzí koupání, může si přímo v areálu zahrát třeba plážový volejbal, nohejbal, minigolf nebo stolní tenis.

Koupaliště v Lovosicích je za příznivého počasí otevřené od 9 do 20 hodin, přičemž vstupenku dospělí zaplatí 70,- Kč, děti a senioři 40,- Kč.  K dispozici je zde plavecký bazén 50×18 m, dětský bazén 20x 8 m se skluzavkou a dětský bazén 25×7 m. Samozřejmostí je občerstvení, v areálu je k dispozici beachvolelejbalové hřiště a stolní tenis. Dětem udělá radost pískoviště. Možnost zapůjčení lehátek, laviček a pingpongových pálek a míčků.

Koupaliště ve Štětí je otevřené každý den od 9 do 19 hodin. Pokladna se zavírá v 18 hodin, takže po 18.  hodině nové návštěvníky na koupaliště už nepustí. Za celodenní vstupenku zaplatí dospělý 80,- Kč, děti platí polovinu. Od 16 hodin je vstupné o 50 % levnější. Na koupališti ve Štětí je k dispozici relaxační bazén s atrakcemi, tobogán o délce 50 metrů, skokanský můstek, bazén pro děti do tří let, vodní clona a spousta dalšího. Přímo v areálu se nachází také dětské hřiště, tři stoly na stolní tenis, nové beachvolejbalové hřiště a hřiště na minigolf.

A vykoupat se můžete i na Chmelaři v Úštěku. Kvalita vody je v jezeře zatím stále dobrá, pravidelně ji kontrolují. Kromě 67 hektarů vodní plochy jsou zde také dvě velké písčité pláže a sportovní areál. Můžete si půjčit lodičku nebo šlapadlo či si zahrát beachvolejbal nebo minigolf.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -