Pondělí, 29 dubna, 2024
13.2 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyLITOMĚŘICE: Své první desetiletí Velký letní koncert uzavřel Carminou Buranou

LITOMĚŘICE: Své první desetiletí Velký letní koncert uzavřel Carminou Buranou

VIDEO: Mírové náměstí v Litoměřicích se na jeden večer proměnilo v koncertní síň pod širým nebem. Po roce se tady opět konal VELKÝ LETNÍ KONCERT. Jubilejní desátý ročník se vrátil zpět na začátek a návštěvníkům nabídl Carminu Buranu. Monumentální dílo Carla Orffa před lety zaznělo na úplně prvním takovémto koncertě. Na místo tehdejší Severočeské filharmonie ovšem letos hrál Symfonický orchestr konzervatoře v Teplicích.
Na pódiu se kromě Symfonického orchestru Konzervatoře Teplice sešel také Litoměřický festivalový sbor, Děčínský pěvecký sbor, Smíšený sbor Konzervatoře v Teplicích a zpěváci Jana Červinková, Petr Matuszek a Matěj Kotrba. Počet účinkujících byl tak velký, že si vyžádal pódium ještě větší, než to, které se běžně používá na litoměřické vinobraní.
Pódium nakonec obstálo a váhu umění vydrželo až do konce. Málokdo ovšem ví, že všechny zúčastněné sbory a tělesa koncert trénovaly samostatně. Společně to ladí pouze na jedné generální zkoušce.
Krásný slunečný večer, skvělá hudba a úžasná atmosféra. Není divu, že účinkující Velkého letního koncertu se dočkali od zcela zaplněného hlediště dlouhého potlesku vestoje. A hudba bude Litoměřicemi znít dál. Tentokrát se ale z náměstí přesuneme na Zahradu Čech. Na litoměřickém výstavišti bude totiž 14. července vystupovat kapela Chinaski.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -