Čtvrtek, 25 dubna, 2024
9.7 C
Litoměřice
DomůObceKřešiceZAHOŘANY: V kostele Nejsvětější trojice poprvé zazpíval nový místní sbor

ZAHOŘANY: V kostele Nejsvětější trojice poprvé zazpíval nový místní sbor

VIDEO: Už od roku 2013 se Spolek pro Zahořany snaží s pomocí různých grantů, dotací a darů zachránit Kostel Nejsvětější trojice v Zahořanech. Jeden z prvních barokních kostelů v severních Čechách je během roku pro veřejnost uzavřen. Protože se ale podařilo kostel staticky zabezpečit, při zvláštních příležitostech se veřejnost může podívat i dovnitř. Takovou možnost nabízí třeba Noc kostelů, která se letos konala v pátek 2. června.
Všechny opravy kostela Nejsvětější trojice probíhají pod dohledem památkářů. V loňském roce byly vyplněny praskliny v klenbách a kromě toho, že pokročily opravy fasády, byla také opravena okna.
V pátek 2. června se v Zahořanech mimo jiné zpívalo. Veřejnosti se v kostele Nejsvětější trojice vůbec poprvé představil Zahořanský pěvecký sbor Violy. Další koncert se v kostele uskuteční na podzim. Tentokrát zde ale vystoupí dvě profesionální hudebnice.
V rámci letošní Noci kostelů byl také opět otevřen kostel sv. Matouše v centru Křešic. Příchozí v něm mohli v tichu rozjímat, nebo si pohovořit s přítomným farářem.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -