Středa, 24 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiRodinný den na Ostrově už tuto sobotu

Rodinný den na Ostrově už tuto sobotu

Litoměřice – Tuto sobotu 10.6.2023 od 10:00 do 15:00 proběhne akce pro širokou veřejnost s názvem Rodinný den na Ostrově. Akce se koná na Střeleckém ostrově v Litoměřicích, venkovní prostory VK Slavoj Litoměřice, Střelecký ostrov 1013/3. 

Na programu budou například ukázky AIKIDO – workshop pohybová aktivizace s prvky sebeobrany pro děti od 9 let, ženy i seniory (vhodné pro věk od 9 do 150 let ;), cvičení pro rodiče s dětmi do tří let – HOPík gym – Maruška Kovářová, CVIČKY – Mára Bauerová – tancování a cvičení pro děti od 3 let. 

Fyzioterapeutka Janina Dvořáková předvede praktické ukázky spirální stabilizace páteře SM Systém dle MUDr. Richarda Smíška, vhodné cvičení i pro seniory. Horský průvodce Jindra Sýkora z KROKUDY se spolupracovníky z Českého červeného kříže účastníky seznámí formou workshopu se zásady první pomoci, bezpečného pohybu na horách a s nouzovými transportními prostředky –  jak na větší vzdálenost odnést dítě nebo dospělého, který je zraněný či vyčerpaný. 

Vystoupí hudební skupina TEREZKY, kterou tvoří klienti Domova se zvláštním režimem Terezín.

Odpoledne zahraje Štěpánčino divadélko pohádku O namyšleném Koblížkovi. Následovat bude dětská olympiáda se soutěží o ceny. 

Komunitní rodinný klub KRA připraví pro děti například výtvarné dílničky a malování na obličej. Po celou dobu konání akce bude možnost využít skákací hrad, prolézačky, překážky.

Zájemců z řad seniorů a dospělých změří krevní tlak školený zdravotník. Seniorům také nabídneme asistované poradenství pro nastavení a orientaci v jejich mobilním telefonu či tabletu.

Seniorům i těm, kteří jsou v postproduktivním věku a seniorem se ještě necítí, bude představena možnost vzdělávání v nově vznikající Akademii třetího věku, určené pro zájemce ve věku 55+.

V rámci akce je představení nově vzniklého spolku NATIVITAS z.s. Účastníky seznámíme s činností a nabídkou aktivit. Jedná se o spolek, jehož hlavním programem je mezigenerační setkávání a podpora soudržnosti osob napříč generacemi. K dalším chystaným aktivitám patří akce pro matky na mateřské dovolené, děti, mládež, rodiče i seniory.

Bude prezentován jeden z projektů Nativitas – Akademie třetího věku (A3V), který bude spuštěn na podzim 2023 ve spolupráci s Vysokou školou aplikované psychologie Terezín a další možnosti vzdělávání.

VSTUP ZDARMA.

Pořádá Aikido Litoměřice-Isshin Kan z.s a Nativitas z.s., s partnerem DZR Terezín, ve spolupráci s HOPík-gym, CVIČKY-Markéta Bauerová, KRA Litoměřice, KROKUDY – Jindřich Sýkora, Český červený kříž, Jana Dvořáková, Vysoká škola aplikované psychologie Terezín s pomocí CEWE Fotolab, MONDI, město Litoměřice a několika dalších dobrovolníků, za podpory MAS Čs a Ústecký kraj.“

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -