Pondělí, 29 dubna, 2024
19.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiZUŠ hrála pro školáky a dala jim „Zvířátkový kvíz“

ZUŠ hrála pro školáky a dala jim „Zvířátkový kvíz“

Litoměřice – V kině Máj bylo v poslední květnový čtvrtek dopoledne nebývale veselo. Několik stovek školáků z 1.stupně litoměřických základních škol však nepřišlo kvůli filmové projekci, ale na koncert místní ZUŠ.

Uvítací ochutnávku jim v předsálí přichystala kapela žáků „Junior Band“ s vedoucím Zdeňkem Růžičkou, před stříbrné plátno pak předstoupila příležitostná kapela učitelů ZUŠ. Obě školákům předvedly v praxi, proč stojí za to učit se v ZUŠce hrát na nástroj a jak hezky to potom zní  v týmu. Prvním krokem k tomu ovšem je nechat se do ní zapsat…

Pedagog Jakub Kacar, který měl scénář a režii „pod palcem“, pojal propagační akci v duchu hesla „poučit, pobavit, zaujmout“, k čemuž přispěl i svým vtipným moderováním. Úvodní „Zvířátkový kvíz“ prokládaný příslušnou hudební produkcí vyvolával spontánní reakci dětského publika. („Podle kterého zvířete se jmenuje tato skladba?“, „kolikrát za minutu kmitne včelka svými křídly?“, nebo třeba „jakou barvu uvnitř má klobouk kouzelníka Pokustóna?“)    

Stejně spontánní a „happy“ byl i závěr koncertu, ve kterém se kantoři blýskli Williamsovou skladbou „Happy“ a tradiční „I¨m still standing“ Eltona Johna, kterou si za podpory kapely „střihnul“ za mikrofonem učitel Zdeněk Jelen.    

 Vydařenou akci souběžně doprovázela projekce fotografií přibližující činnost ZUŠ ve všech oborech.  A ještě něco – na výstavě v předsálí kina mohli školáci vidět také práce výtvarného oboru ZUŠ. 

Text a foto: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -