Úterý, 19 března, 2024
2.7 C
Litoměřice
DomůPozvánkyÚštěcký masakr zve tuto sobotu na start

Úštěcký masakr zve tuto sobotu na start

Úštěk – V sobotu 3. června 2023 se uskuteční 11. ročník orientační cyklistické soutěže dvojic s volným pořadím kontrol. Úštěcký masakr je oblíbený závod, kterého se může zúčastnit jakákoliv dvojice, která má ráda cykloturistiku, přírodu a dokáže se zorientovat v turistické mapě.

Principem soutěže je v časovém limitu šesti hodin získat co nejvíce bodů za průjezdy jednotlivými kontrolami, které si závodníci razí do příslušného místa průkazky. Jízdu mezi kontrolami, které jsou v terénu značeny oranžovobílými lampiony 15×15 cm s kleštěmi pro oražení do průkazky, si určuje každá dvojice sama. Startovní čísla, která musí být po celý závod připevněna viditelně na řídítkách, se budou rozdávat při prezentaci.

Akce se koná převážně v Chráněné krajinné oblasti České středohoří a Kokořínsko, proto jsou závodníci povinni dodržovat pravidla chování v chráněné krajinné oblasti. Zejména nejezdit mimo cesty a chovat se ohleduplně k přírodě. Závod je součástí seriálu orientačních závodů Shocart liga. 

Datum a místo konání: Sobota 3. června 2023 – 10.00 hodin, hotel Racek, Úštěk, okres Litoměřice.

Kategorie: MM (muž a muž), MD (muž a žena), DD (žena a žena).

Časový rozpis závodu:

8.30 – 9.45 hodin: Prezentace.

10.00 hodin: Start prvních dvou dvojic a dále vždy po dvou minutách další dvě dvojice.

17.30 hodin: Příjezd posledních dvojic.

17.45 hodin: Vyvěšení výsledků.

18.00 hodin: Vyhlášení výsledků a losování tomboly.

Trasa závodu: Povede v krásné přírodě Českého středohoří a Kokořínska.

Časový limit: 6 hodin.

Nedodržení limitu : Za pozdní příjezd – každá započatá minuta je penalizována 4 trestnými body, příjezd 60 minut po limitu se rovná diskvalifikaci.

Kontroly: 25 – 33 kontrol, které budou různě bodově ohodnocené. Bodové ohodnocení a popis kontrol obdrží závodníci při prezentaci.

Mapa: Pro závod bude vydána speciální turistická Shocart mapa v měřítku cca 1:50 000 se zakreslenými kontrolami. Dvojice obdrží 2 mapy v okamžiku startu. 

Doporučená výbava: horské, trekové, krosové kolo, mapník, buzola, fix, telefon.

Přihlášky: na https://usteckymasakr.webnode.cz/prihlasky/ do čtvrtka 2. června 2022 do 12.00 hodin. 

Startovné: do pátku 2. června 2023 bezhotovostně na účet 2063536012/3030 – 500 korun za dvojici, variabilní symbol je devítimístné telefonní číslo uvedené v přihlášce, nebo po tomto termínu na místě zvýšené startovné – 600 korun. 

Ceny: první tři v každé kategorii věcné ceny a bohatá tombola po vyhlášení výsledků.

Ubytování: hotel Racek v místě startu a kemp Úštěk u jezera Chmelař.

Akce se koná za plného silničního provozu a závodníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu stanovená vyhláškou. Cyklistická přilba je povinná. Startující nesmí jezdit mimo cesty ani tam, kde je to pro cyklisty zakázané. Každý účastník se akce zúčastňuje na vlastní nebezpečí a nese také odpovědnost za škodu jím způsobenou na věcech a zdraví svém, pořadatele i třetích osob. Toto stvrzuje podáním přihlášky.

U závodníků mladších 18 let je nutný souhlas jednoho z rodičů nebo zákonného zástupce. Závodníci v případě předčasného odstoupení nahlásí tuto skutečnost pořadateli závodu na telefonním čísle 724 010 673. Pořadatel, tedy GC Litoměřice, si vyhrazuje právo tato pravidla popřípadě časový harmonogram ve výjimečných případech operativně upravit. Všichni jsou srdečně zváni.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -