Čtvrtek, 18 dubna, 2024
3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíFotbal SK Štětí - FK Újezd Praha 4 0:2 (20.5.2023)

Fotbal SK Štětí – FK Újezd Praha 4 0:2 (20.5.2023)

VIDEO: SK Štětí – FK Újezd Praha 4

0:2(0:1)  27. kolo Fortuna Divize 20.5.2023

         FK Újezd Praha 4 nováček Fortuna divize dospělých bojující o 1. místo s 3 bodovou ztrátou na FK Arsenal Česká Lípa přijel v sobotu 20. května do Štětí, kde se utkal s domácím SK Štětí, které je těsně nad pásmem sestupu a body potřebuje víc než představitelé pohádky sůl nad zlato. Před týdnem prohrálo v Neratovicích 4:1.

Hosté hrající v 1. části zleva doprava začali volným přímým kopem Jana Jeřábka. Nejvýše vyskočil Václav Sailer v brance. Důležitý moment utkání se odehrál v polovině poločasu, kdy praporek asistenta rozhodčího Radka Schveinerta zastavil Jiřího Vokouna, který by jinak postupoval sám na branku. Domácí diváci se hodně zlobili. Kde je pravda posuďte ze zpomaleného záznamu. Po přihrávce od Pavla Faryho střílel Muamer Mešič, ale Tomáš Ježek v brance hostů si to pohlídal. Hezkou střelou z dálky se představil Tomáš Mikina, ale gólman byl opět na správném místě. Další náznak šance měli domácí v závěru 1. půle, ale Jiřímu Vokounovi zůstal míč pod nohama a zakončit nedokázal. Závěr 1. poločasu patřil hostům. Kopali roh, prostor k zakončení dostal Jakub Pěnkava a hlavou brankou na 1:0 připravil domácí o poločasovou remízu. Po změně stran se zase zlobili hosté, že jim byl odmáván ofsajd. S centrem Vojtěcha Pokorného si zasna druhé straně hřiště si poradil brankář hostů.  Obrovskou příležitost k vyrovnání měl Vojtěch Pokorný po hodině hry, ale asi byl sám tak překvapen v jaké šanci se ocitl, že branku minul. V 63. minutě byl pro změnu  blízko vyrovnání střídající Jiří Alberovský , ale míč po centru zleva k tyči nedostal. Hosté na svou šanci trpělivě čekali a dočkali se v 72. minutě. Tentokrát rozhodčí praporek nezvedl. Tomáš Birma zamířil k zadní tyči a bylo to 2:0 pro hosty.  Moc času pro domácí  aspoň na vyrovnání už nezbývalo  a navíc začali zahazovat další šance. Za hlavu se chytal Tomáš Belák, který z několika metrů netrefil  a přesnou mušku neměl ani Kryštof Hubený, který míč poslal za branku do pole. V závěru to na hřišti hodně jiskřilo. Ve 2. minutě nastavení byl faulován Tomáš Belák, rozhodčí nechal ale ve hře pokračovat.V Tomáši Belákovi vybuchly saze a po červené musel pod sprchy, i když se mu moc nechtělo. Do hry se zapojil i asistent rozhodčího a do kabin se vydal i Muamer Mešič. Na konečném výsledku 2:0 pro hosty to ale nic nezměnilo. 

V tabulce 3. kola před koncem zůstává FK Arsenal Česká Lípa s 62 body. 3 body na 2. místě ztrácí FK Újezd Praha 4. O jednom sestupujícím je jasno,  jejím s 11 body poslední SK STAP Tratec Vilémov. O další 2 sestupová místa se ještě hraje. Nejtěžší postavení má FK Admira Praha B na 15. místě s 24 body. SK Štětí je na 11. místě s 29 body. V sobotu 27.5.2023 zajíždí na hřiště SK STAP Tratec Vilémov. Odjezd 14:00. Výkop 17:00. Na poslední domácí zápas v tomto ročníku jste zváni v sobotu 3. června, kdy SK Štětí přivítá v 10:15 na svém trávníku  FK Admiru Praha B. 

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -