Roudnická galerie zavzpomíná na svou bývalou ředitelku Alenu Potůčkovou

0
78

Roudnice nad Labem – Byla veselá, odvážná, vzdělaná, důvěřivá a v soukromém životě neobyčejně statečná. Tak vzpomínají přátelé na Alenu Potůčkovou, bývalou ředitelku roudnické Galerie moderního umění, která zemřela 6. listopadu 2018. Letos by slavila sedmdesátiny. Její nedožité jubileum a silnou osobnost si roudnická Galerie připomene. A to už v úterý 16. května.

Vzpomínkový večer začíná v 17 hodin. Na Alenu Potůčkovou zavzpomínají přátelé a kolegové. Jako host vystoupí klavírista Jan Bartoš.

Vstupné ZDARMA.

Alena Potůčková byla ředitelkou roudnické galerie deset let (2008 – 2018). Milovala hudbu a v galerii pravidelně pořádala kulturní akce, včetně koncertů a literárních večerů. Směřování galerie ovlivnila naprosto zásadním způsobem. Nebála se ani experimentálních instalací a netradičních výstav. Je autorkou stovek textů o umění.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekFOTOGALERIE: Klienti SeniorCentra v Terezíně si užívají jaro
Další článekBlíží se zápisy do ZUŠ Litoměřice
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno