Neděle, 28 dubna, 2024
9.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBlíží se zápisy do ZUŠ Litoměřice

Blíží se zápisy do ZUŠ Litoměřice

Litoměřice – Hudební, výtvarný, literárně dramatický a taneční. Z těchto čtyř oborů mají na výběr děti v Základní umělecké škole v Litoměřicích. Zápisy pro nadcházející školní rok se tam uskuteční již za několik dní.

„Přihlášku je možné podat prostřednicím webové stránky www.izus.cz nebo přímo na webu základní umělecké školy, a to nejpozději do 31. května. Zájemce škola následně pozve k talentovým zkouškám, které se budou konat v týdnu od 5. do 9. června,“ uvedla ředitelka Základní umělecké školy v Litoměřicích Dominika Valešková.  

Do přípravného studia jsou přijímány děti už od 5 let, do základního studia pak děti od 7 let. V aktuálním školním roce základní uměleckou školu navštěvuje 1 002 dětí. Už tradičně se všechny obory chystají na závěrečná vystoupení před prázdninami. 

Například v Divadle Karla Hynka Máchy se ve středu 17. května od 18 hodin koná koncert žáků hudebního oboru. Tamtéž se v úterý 23. května od 18 hodin představí literárně dramatický obor a v úterý 6. června od 18 hodin taneční obor. Ve dnech 22. května až 4. června se litoměřická ZUŠ zapojí také do celorepublikového festivalu základních uměleckých škol ZUŠ Open.

Chystá se také absolventské představení žáků literárně dramatického oboru. Konat se bude v úterý 27. června v Divadle Karla Hynka Máchy a diváci se mohou těšit na představení Revizor a Tanec na špičce jehly. Kompletní program ZUŠ je k dispozici ZDE.

Autor: Michaela Rozsypalová

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Úvodní foto: ilustrační, Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -