Sobota, 20 dubna, 2024
3.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGlobus Ústí nad Labem věnuje finanční dar dvěma organizacím v Litoměřicích

Globus Ústí nad Labem věnuje finanční dar dvěma organizacím v Litoměřicích

LitoměřiceV sedmém ročníku charitativního projektu Globus Lepší svět opět věnuje každý z patnácti hypermarketů Globus finanční dar organizacím ve své blízkosti. Cílem je podpořit zdraví lidí, o které se starají nemocnice, školy či veřejně prospěšná centra zdravotních a sociálních služeb. Na budování jejich projektů putuje od hypermarketů Globus celkem 2 250 000 korun.

Globus Ústí nad Labem věnuje Centru pro náhradní rodinnou péči v Litoměřicích 75 000 korun na provoz odborného poradenství, odlehčovací služby, vzdělávací a rozvojové programy pro mládež, sociálně aktivizační služby a doučování. A částku 75 000 korun Globus Ústí nad Labem věnuje Hospici sv. Štěpána v Litoměřicích na obnovu zdravotnického vybavení a revitalizaci prostor hospice.

„Jsme přesvědčeni, že pokud dítě nemůže ze závažných důvodů vyrůstat v původní rodině, pak je pro jeho zdravý vývoj nejlepší rodina náhradní, která může dítěti poskytnout individuální péči v přirozeném rodinném prostředí. V ústeckém regionu působíme od roku 2006. Ročně podpoříme 200 pěstounských a adoptivních rodin, ve kterých vyrůstá více než 260 dětí. Moc si vážíme finančního daru a spolupráce s hypermarketem Globus Ústí nad Labem, díky které můžeme poskytovat profesionální služby náhradním rodinám,“ řekla Margita Šantavá, ředitelka Centra pro náhradní rodinnou péči.

„Pomoci společnosti Globus si nesmírně vážíme. Náš hospic již 22 let usiluje o to, aby i nemocní s velmi závažnou diagnózou v závěru svého života prožívali kvalitní život bez bolesti a dalších nepříjemných tělesných symptomů. Z tohoto daru budeme moci dofinancovat obnovu zařízení jako jsou nová zrcadla pro nemocné na vozíku nebo stropní zvedáky pro pacienty s neurologickým onemocněním. Moc děkujeme,“ řekla ředitelka Hospice sv. Štěpána, z.s. Monika Marková.

Nemocní, handicapovaní, znevýhodněné děti i nemohoucí senioři potřebují zpravidla víc péče a prostředků ke zlepšení svého života než lidé zdraví. Již sedm let od svého založení si proto program hypermarketů Globus Lepší svět klade za cíl zlepšit život ve svém okolí. Poslední roky se pak orientuje zejména na podporu zdraví ve společnosti. „Jsme součástí každého regionu, kde působíme. A zde chceme prospět a pomáhat těm, co to potřebují. Každý z hypermarketů Globus proto věnuje finance jedné či více organizací na rozvoj zdraví, ať fyzického nebo duševního, svých klientů,“ řekla Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů Globus.

Všechny letos podpořené projekty po celé ČR lze najít na globus.cz.

Autor: Lucie Kovandová

Toto je oficiální tisková zpráva.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -