Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiUžijte si pálení čarodějnic na Litoměřicku!

Užijte si pálení čarodějnic na Litoměřicku!

Litoměřicko – Tento víkend je ve znamení pálení čarodějnic. Oslavy Filipojakubské noci proběhnou v neděli 30. dubna snad ve všech městech a obcích na Litoměřicku. Podívejte se, kde se co děje a vyberte si, kde nejmagičtější noc roku strávíte Vy!

V Litoměřicích má Slet čarodějnic na starosti Dům dětí a mládeže Rozmarýn, který připravuje čarodějnický průvod z Mírového náměstí a bohatý program na Střeleckém ostrově. Akce začíná v 15.45, sraz účastníků průvodu je na náměstí u morového sloupu. Na Střeleckém ostrově budou připravena zábavná stanoviště pro děti a také vatra s čarodějnicí. Letos dorazí i šermíři s ukázkami šermu a zbroje. Podrobnosti jsou ZDE.

V Roudnici nad Labem budou „Čarodějnice“ tradičně s velkým průvodem v režii Dechového orchestru mladých a mažoretek z DDM Trend. Průvod vychází v 15.30 od parkoviště u Lidlu a půjde na Husovo náměstí. U Kulturního domu Říp na děti od 16.15 hodin čekají čarodějnické soutěže a opékání špekáčků. Buřty budou k dispozici na místě za 20,- Kč. V Informačním a dopravním centru Podřipska bude po celý den (od 9 do 17 hodin) probíhat Čarodějnická bojovka s úkoly pro děti a také workshop, v rámci kterého si zájemci mohou vyrobit mini čarodějnická košťata pro štěstí. Ve 14 hodin si přijďte do infocentra připít a oslavit tak pět let fungování Informačního a dopravního centra Podřipska.

V Lovosicích bude probíhat pálení čarodějnic na Osmičce – a to od 17 hodin. Vatra s čarodějnicí vzplane až v 19.45 – do té doby si můžete užít vystoupení žáků ZUŠ a zvolit nejkrásnější čarodějnici. V lesoparku budou také stánky s občerstvením a atrakce pro děti. Podrobnosti najdete TADY.

V Třebenicích začne Slet čarodějnic v 16 hodin – sraz účastníků průvodu je před budovou 1. stupně základní školy. Městem projde špalír masek a na hřišti je pak pro děti připraven bohatý program se soutěžemi a zábavou. Nebude chybět ani oheň a vatra s čarodějnicí.

V Libochovicích mají bohatý čarodějnický program připraven v městském parku – a to od 16 hodin. Děti zabaví čarodějnická stezka s odměnami pro každého soutěžícího, zatímco dospělí ocení čarodějnický koktejlový bar, živou hudbu a šermířská vystoupení. Čarodějnice bude zapálena okolo 17.45 hodin. Informace jsou TADY.

V Úštěku se bude pálení čarodějnic konat u rybníka Barvíř od 17 hodin. Sraz účastníků průvodu je v 17 hodin u synagogy. Čarodějnice a čarodějové projdou městem a u rybníka bude následně vybrána ta nejhezčí. Samozřejmostí jsou soutěže a hry pro děti.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -