Čtvrtek, 28 března, 2024
10.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiOchotníci do Roudnice přivezou Princeznu ze mlýna

Ochotníci do Roudnice přivezou Princeznu ze mlýna

Roudnice nad Labem – Do roudnického Kulturního domu Říp přijede tento pátek 28. dubna Divadelní spolek Star. Ochotníci z Prahy s sebou přivezou pohádku s názvem „Princezna ze mlýna.“ Představení začíná v 17 hodin.

Princezna ze mlýna vznikla na motivy pohádky Princezna ze mlejna od režiséra Zdeňka Trošky. Diváci se mohou těšit na roztržitého čerta, milého vodníka, čarodějnici, Elišku, Jindřicha a třeba na hodného mlynáře.

Vstupenky se dají pořídit z pohodlí domova – ZDE

 V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do mlýna, kde žije se svým otcem mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim síly stačí, aby mohli pomocí kouzel a intrik mládence Jindřicha ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Určí lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere nebo ji dostane ten, kdo si o ni první řekne. Nastává boj mezi ženichy. 

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -