Úterý, 16 dubna, 2024
5.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceEkologické aktivity na ZŠ Antonína Baráka

Ekologické aktivity na ZŠ Antonína Baráka

Lovosice – Eko-tým na ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích nezahálí. Na konci března pro všechny třídy zrealizoval projekt Tonda Obal na cestách, kde se žáci dozvěděli, jak, kam a proč se odpad třídí a co se z něj dále vyrábí.

Žáci se podívali na vzorky recyklovaných materiálů a seznámili se s aplikací Kam s ním? Ta pomáhá, když nevíme, jak správně naložit s určitým odpadem.

5. dubna se zapojila celá škola do projektu Ukliďme Česko. Cílem bylo uklidit naše okolí, místo, kde žijeme, a vést žáky ke správné likvidaci odpadů.  Vydali jsme se nejen po různých částech Lovosic, ale také na zříceninu hradu Oparno, do Oparenského údolí a Malých Žernosek.

Organizátor celorepublikové akce nám zdarma doručil pytle a rukavice. Lokality pro úklid byly vybrány po konzultaci s Odborem životního prostředí města Lovosice. Svoz odpadu zajistil Městský úřad Lovosice a Technické služby Lovosice. Děkujeme za spolupráci.

Autor: Ing. Hana Beránková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -