Pátek, 26 dubna, 2024
15.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoDestinační agentura České středohoří nechala vyznačit nové cyklotrasy

Destinační agentura České středohoří nechala vyznačit nové cyklotrasy

Ústecký kraj – V Českém středohoří se cyklisté mohou v roce 2023 těšit na řadu novinek. Jde zejména o nové cyklotrasy, které agentura nechala díky podpoře Ústeckého kraje vyznačit.

Nejdelší z nových cyklotras nese číselné označení 3124 a dovede cyklisty od Labe v Těchlovicích na Bukovou horu, k Víťově rozhledně u Náčkovic nebo do historického městečka Úštěk. Trasa se u Lounek napojuje zpět na Labskou stezku a má celkem 48 km.

Druhou novou trasou je cyklotrasa č. 3125. Ta se od výše uvedené trasy odpojuje ve Verneřicích a vede přes malebnou vesničku Merboltice do údolí řeky Ploučnice, kde se ve Starém Šachově napojuje na páteřní cyklotrasu č. 15 – Cyklostezku Ploučnice. Třetí nově vyznačenou cyklotrasou je další část alternativní trasy Labské stezky značené jako cyklotrasa 2A. Ta vznikla na pravém břehu Labe mezi Štětím a Roudnicí nad Labem.

„Proznačení nových tras ve verneřické části Českého středohoří má dva hlavní důvody. Tato část středohoří je na cykloturistické trasy poměrně chudá a je tak cykloturisty neprávem opomíjená. Druhým důvodem je boom elektrokol. Kopcovitý terén láká k projížďkám právě na elektrokole“ říká k vybudování nových cyklotras Michal Horáček, cyklokoordinátor Labské stezky v Ústeckém kraji.

Zdroj: https://www.stredohori.cz/

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -