Sobota, 27 dubna, 2024
7.7 C
Litoměřice
DomůSportFotbalFotbal: SK Štětí – SK Český Brod 2:0

Fotbal: SK Štětí – SK Český Brod 2:0

VIDEO:  SK Štětí – SK Český Brod 2:0 (1:0)   22. kolo  15.  4. 2023

    Celý v červeném vyběhli v sobotu 15. dubna fotbalisté dospělých SK Štětí již ke svému sedmému jarnímu zápasu Fortuna divize. Na jaře ještě nebodovali a s 20 body se ocitli blízko pásma sestupu. Takové starosti nemá jejich soupeř SK Český Brod s 29 body, které koučuje bývalý reprezentant a hráč Sparty Praha Martin Frýdek.  

    (3:27) Domácí se museli obejít bez svého nejlepšího střelce Jiřího Vokouna, který hraje s reprezentací futsalu baráž o postup na MS s Litvou. I tak si na soupeře vyšlápli hned ve 4. minutě. Vojtěch Pokorný vystihl malou domů Matyáše Kadlece a ještě než si diváci stačili objednat klobásu, tak to bylo 1:0. (5:52) Štětí dělalo v obraně Českého Brodu průvan i nadále.  Kopalo rohy, ale při jednom z nich byl obránce u míče dříve, než hlavička Tomáše Beláka. (16:04) Volný přímý kop zahrával v 17. minutě Jiří Vacek, ale úspěšnější byl před týdnem na Meteoru, kde síť rozvlnil. (17:51) Hosté rychle zpozorněli a do utkání promluvili v 18. minutě.  Proti střele Jana Kalaše zasahoval Václav Čížek. Gól by ale stejně neplatil, protože se pískal ofsajd. (22:05)  Ve 23. minutě čelila domácí obrana volnému přímému kopu Martina Palečka a za cenu rohu odvracel nebezpečí Tomáš Petr. (34:12) To už běžela druhá polovina 1. půle, když míč po rohu Muamera Mešiče prolétl velkým vápnem, ale nikoho z jeho spoluhráčů neoslovil. (38:13) Roh kopali i hosté, ale proti střele Martina Palečka se postavila stojná noha Jiřího Vacka. (43:59) Ještě než odešla mužstva na přestávku tak hasil  požár Václav Čížek, který likvidoval jedovatou střelu Jana Kalaše. (49:17) Hned po obrátce stran kopal roh Muamer Mešič, míč po hlavičce Tomáše Petra dopadl na brankovou čáru, a zda ji přešel nebo ne sledujte na zpomaleném záběru. Rozhodčí řekl, branka to není. (63:45) V dalších minutách se většinou hrálo na polovině domácích, ale ti ustáli i tlak v 64. minutě, když po střele Petra Nováka zastoupil Václav Čížka v brance Jinuk Kim. (78:49) Další dramatické momenty se odehrály v poslední čtvrthodince zápasu. Jakub Moravec se po přihrávce od spoluhráče ještě teď drží za hlavu, protože stačilo málo a bylo srovnáno. (79:33) Stejný hráč vyhořel i o minutu později, kdy hlavou nikým nestřežen nedokázal dopravit po centru  Mykhayla Lohoyda míč za záda brankáře. (85:41) Definitní rozhodnutí přinesla 86. minuta, kdy na Jana Cardu a Matěje Vokáče vyzrál střídající Tomáš Mikina, který i když na dvakrát, tak míč na konečných 2:0 do branky dostal. Radost domácích byla obzvlášť velká, protože naposledy vyhráli 12. listopadu loňského roku.

    Na prvním místě po 22. kole je s 51 body FK Arsenal Česká Lípa, i když má zápas k dobru. SK Šttěí ne na 11. místě s 23 body. Tabulku s pouhými 11 body uzavírá SK STAP TRATEC Vilémov.

   Za týden v sobotu 22. dubna čeká SK Štětí zápas ve Slaném proti domácímu SK. Odjíždí se  ve 14:30. Výkop 17:00. Na domácí utkáni jste zváni poslední aprílovou sobotu 29. dubna, kdy do Štětí přijede FK Hvězda až dalekého Chebu. Začátek 10:15.

Branky: Vojtěch Pokorný 1, Tomáš Mikina 1

Sestava: Václav Čížek – Jaroslav Horák, Michal Obrtlík, Jinuk Kim, Jiří Vacek – Tomáš Belák

               (70. Pavel Fary), Petr Stejskal (88. Štěpán Malý), Muamer Mešič, Vojtěch Pokorný

              (79. Kryštof Hubený) – Tomáš Petr (70. Tomáš Mikina), Jiří Alberovský

Připraveni: Václav Sailer – brankář, Jiří Neuman

Trenér: Michal Obrtlík – hrající  Asistent: Jiří Neuman

Vedoucí: David Lisec

Rozhodčí: Eduard Pekař – Josef Šůma, Filip Nešněra

Delegát: Karel Bohuněk

Hlavní pořadatel: Jiří Havner   150 diváků

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -