Sobota, 27 dubna, 2024
11 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko Velikonoční víkend je tady a spolu s ním i naše kulturní pozvánka. Pokud chcete prožít svátky jara aktivně, žádný problém! Vyrazit můžete na úštěcký jarmark, na Tržnici Zahrady Čech nebo třeba na Státní zámek Libochovice.

35. ročník Tržnice Zahrady Čech na litoměřickém výstavišti začal  ve středu 5. dubna a potrvá až do neděle 9. dubna. V sobotu 8. dubna je hlavní hvězdou programu Tereza Mátlová, v neděli 9. dubna bude zpívat Heidi Janků. Kromě toho můžete na výstavišti soutěžit o hodnotné ceny nebo se zúčastnit velikonočních workshopů a pod odborným vedením si vyrobit krásné velikonoční dekorace. Na akci, která je zaměřena na všechny zahradníky, zahrádkáře, kutily a milovníky přírody seženete všechno, co patří na zahrádku – sazenice, cibuloviny, květiny, zahradní nářadí, zahradní techniku a nábytek i postřiky a hnojiva. Více informací ZDE.

Nezklame ani největší velikonoční řemeslný jarmark v ČR – Úštěcké Velikonoce. Probíhat budou v sobotu 8. dubna od 9 až do 17 hodin. Na jarmarku je letos 160 stánků. Samozřejmostí bohatý kulturní program po celý den – živá hudba, divadelníci, obří slepice i pohádky pro děti. Podrobnosti jsou TADY.

Pokračují také speciální velikonoční prohlídky pro děti na Státním zámku Libochovice. Projdete se velikonočně vyzdobenými interiéry zámku a vyslechněte si povídání o tom, kterak svátky jara slavili naši předkové! Prohlídky se uskuteční v sobotu, v neděli a dokonce i na Velikonoční pondělí a to vždy ve 14 hodin. Podrobnosti jsou ZDE.

V neděli 9. dubna se v Křešicích uskuteční Zajíčkova cesta pro děti. Akce bude probíhat od 14 hodin v lesíku u Mariánského kostela. Cesta bude otevřena do 16 hodin. Na děti čekají zábavné úkoly, tvoření a spousta zábavy.

V neděli jste zváni také do Medvědic! Na návsi u kostela sv. Kateřiny bude probíhat hledání velikonočního pokladu pro děti, které je spojené s ochutnávkou svátečních dobrot. Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -