Sobota, 27 července, 2024
19.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiÚštěcké Velikonoce ani letos nezklamou

Úštěcké Velikonoce ani letos nezklamou

Úštěk – Chystá se největší velikonoční řemeslný jarmark v České republice! Užít si ho můžete už tuto sobotu 8. dubna v centru Úštěka. Letos Úštěcké Velikonoce nabídnou zhruba 160 stánků a bohatý program na několika místech ve městě.

Chybět nebude ani zdejší legendární obří slepice, o které se traduje, že krade návštěvníkům svačiny a žere děti a malé psíky.

Jarmark bude probíhat od  9  až do 17 hodin. Na hlavní scéně v průběhu dne vystoupí  například cimbálovka Studánka, dětský pěvecký sbor Zvonek a Frajeři z galérky se staropražskými písničkami.

Dorazí také flašinetář, Máňa trio a Pohřební bratrstvo a samozřejmostí je malování kraslic, pletení pomlázek a povídání o významu Velikonoc (převážně nevážně).

Obří slepice Úštěcká lenghorka dravá projde jarmarkem celkem třikrát – v 10, ve 14 a v 16.30 hodin. No a v kulturním domě se zabaví děti, pro které jsou připravené pohádky a tvořivé dílničky. V 11.30 zahraje Divadlo tety Perly pohádku O nevysmrkaném nosu a v 15 hodin se děti díky Štěpánčinu divadélku dozví, Jak se slonovi splnil sen.

Vstupné na jarmark je 100,- Kč, děti platí polovinu. V rámci vstupného mohou návštěvníci na pohádky, na prohlídku kostela Petra a Pavla i do Café Galerie Úštěk na Mírovém náměstí na výstavu obrazů Jiřího Slívy.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

Úvodní foto: Profimedia

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -