FOTOGALERIE: Štětí slavilo Hodinu Země světelnou show

0
91

Štětí – Nové náměstí ve Štětí na hodinu od 20:30 do 21:30 setmělo v rámci mezinárodní akce Hodina Země. Svou akrobatickou a světelnou show představily tanečnice skupiny Rinas Company.

Přítomné zahřály ohně v připravených roštech, čaj od Tuláků a připraveny byly hry s dílny štětských Skautů. Poděkování patří i Štětským komunálním službám, Městské policii a v neposlední řadě i Zdravému městu Štětí.

Hodina Země je každoroční mezinárodní akce, jejímž cílem je upozornit na změnu klimatu. Akce povzbuzuje jednotlivce, obce a organizace k zhasnutí světel na dobu jedné hodiny od 20.30 do 21.30.

Happening vymyslel Světový fond na ochranu přírody (WWF). První ročník se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii. Na hodinu tehdy zhasla světla na slavné budově australské opery.

Během let se tato úspěšná akce rozšířila do celého světa a koná se vždy poslední sobotu v měsíci březnu. Od roku 2010 se koná i v České republice.

- Naši partneři -
Předchozí článekŠTĚTÍ: 200 volných pracovních míst. Které bude to vaše?
Další článekNa Dětském bále se bude tančit i kouzlit
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno