ŠTĚTÍ: 200 volných pracovních míst. Které bude to vaše?

0
2415

I v dnešní nejisté době lze najít zaměstnavatele, který je stabilní a férový. Kde ho najít?

Společnost Mondi Štětí, největší výrobce papírových obalů a buničiny na českém trhu, rozšiřuje výrobu udržitelných produktů. Díky investici ve výši 10 miliard korun najde uplatnění na desítkách různých pozic napříč odděleními od výroby až po administrativu bezmála 200 lidí.

Za rozvojem papírny stojí stoupající obliba papíru jako udržitelného obalového materiálu. Zprovoznění nového stroje s potřebnou infrastrukturou v Mondi Štětí a zprovoznění nové výrobní linky ve společnosti Mondi Coating, sídlící též ve Štětí, si žádá největší nábor zaměstnanců v poslední době. Papírna ve Štětí tak naroste už na více než 1 400 zaměstnanců. „Zahájili jsme nábor na pozice operátorů papírenských strojů či údržbářů a dále nabídneme volná místa v oddělení zákaznického servisu, logistiky, kvality a řadě dalších. Otevíráme pozice téměř ve všech odděleních. A samozřejmě počítáme s tím, že většinu z těchto profesí mohou vykonávat jak muži, tak ženy,“ říká Hana Velíšková, HR ředitelka společnosti Mondi Štětí. A dodává: „Zároveň jsme navýšili i počet míst pro absolventy vysokých škol v programu Future leaders.“

Na pracovním trhu, nejen v okrese Litoměřice, ale i v širším okolí, vzniká unikátní situace. „Otevírají se příležitosti opravdu pro každého. Ať už chce změnit profesi, najít lepší práci za víc peněz, či hledá stabilitu nebo rozvoj. I když se to někomu na první pohled nemusí zdát, na výrobě papíru se podílí pestrá paleta profesí a díky rostoucímu zájmu o papír jako udržitelném obalu se jedná o velmi stabilní a perspektivní odvětví,“ zmiňuje Velíšková.

Spolu s novým papírenským strojem buduje Mondi Štětí celou související infrastrukturu. Investice se týkají současných i nových zaměstnanců. „V uplynulém roce jsme například nejen zvýšili příspěvek na dopravu o 20 % či navýšili směnový příplatek na 7 000 korun měsíčně, ale reagovali jsme i na obecnou ekonomickou situaci. Každému zaměstnanci jsme například přispěli na vyšší ceny energií částkou 12 tisíc korun,“ zmiňuje některé z kroků Hana Velíšková. A dodává: „Především však chceme být nejlépe platícím zaměstnavatelem v regionu a tím oceňovat skvělou práci našich kolegyň a kolegů.“

Společnost Mondi Štětí je jedním z největších zaměstnavatelů v Ústeckém kraji a v uplynulém roce získala ocenění nejlepší zaměstnavatel v regionu i v České republice mezi firmami do 5 000 zaměstnanců v soutěži Sodexo Zaměstnavatel roku 2022. Zároveň dostala cenu pro zaměstnavatele s nejlepší atmosférou, která je nezávislou porotou udílena firmám na základě hodnocení samotných zaměstnanců.

VÍCE SE O NÁBORU ZAMĚSTNANCŮ V MONDI DOZVÍTE ZDE

Autor: Milena Hucanová, Komunikační manažer, Mondi Štětí a.s.

- Naši partneři -
Předchozí článekM. ŽERNOSEKY: Rychtářský ples obce se vydařil, lístky byly okamžitě vyprodané
Další článekFOTOGALERIE: Štětí slavilo Hodinu Země světelnou show

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno