Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyKoncert učitelů ZUŠ 2023 - Od Haydna až po rock

Koncert učitelů ZUŠ 2023 – Od Haydna až po rock

Od Haydna až po rock – takové žánrové rozpětí měl středeční Koncert učitelů litoměřické ZUŠ v Máchově divadle. 

Z pestrého hudebního programu „čnělo“ hned po zmíněné úvodní klasice v podání tria E.Orechová-J.Knotte-M.Olejár vystoupení trojice pedagogů literárně dramatického oboru s improvizačními ukázkami (P. Vágai, L. Pařízková, T. Rozmarová).

Koncert, který ZUŠ pořádá tradičně vždy v období kolem Dne učitelů, neměl žádné ze 14 čísel programu, které by nezaujalo. Kantoři si v několika případech přizvali i hosty, ať už to byl klavírista Václav Krahulík, který spolu s Ivetou Šindelářovou (vibrafon) bravurně předvedl skladbu Spain od Chicka Corey, nebo houslový pedagog M.Roček s hosty A.Beckerovou a A.Kolaříkovou ve Vivaldiho Koncertu a moll.

Nadchli i další hráči včetně G.Etchegoyena, J. Neužila, H.v.Vegchel, M.Fišerové, J.Neužilové, H.Přeučilové a J.Antolčíkové. Ukazuje se, že litoměřická umělecká škola má řadu nejen výtečných pedagogů, ale i skvělých muzikantů, kteří to dokazují i při pódiových vystoupeních.

Ovšem „největšího“ hosta si na koncert přivedl Roman Pallas – totiž svůj komorní sbor Syrinx sestávající mj. ze žáků ZUŠky. Bylo jich plné pódium, zazpívali předehru k Rossiniho Lazebníku sevillskému a Lopezovu Frozen-Let It Go a sklidili zasloužený potlesk.

O razantní závěr se postarala dívčí kapela Furie, kterou si jako hráčka na bicí přizvala kantorka Bára Patáková. Rockové decibely jistě „vymetly“ všechny pavučiny v Máchově divadle…

Text a foto: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -