Pátek, 26 dubna, 2024
5.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Poslední březnový víkend je tady.  Pokud nechcete sedět doma za pecí, inspirujte se našimi tipy a vydejte se načerpat trochu toho jarního sluníčka. Akcí je na Litoměřicku spoustu a navíc tento víkend zahajuje sezónu hrad Střekov v Ústí nad Labem.

V Litoměřicích se v sobotu 25. března koná Poutní slavnost ke svátku Zvěstování Páně. Většina programu, který začíná v 10 hodin dopoledne poutní mší, proběhne v jezuitském kostele Zvěstování Panny Marie. Vstupné na akci je dobrovolné a veškerý výtěžek bude použit na revitalizaci již zmíněného kostela. V Muzeu insitního umění na děti od 13 do 16 hodin čeká tvořivá dílna. Akce vyvrcholí benefičním koncertem v jezuitském kostele, kde v 17 hodin vystoupí  mužský pěvecký sbor Schola Gregoriana Pragensis. POSLECHNĚTE SI VIDEOPOZVÁNKU, která je ZDE.

V Třebenicích se koná dobrovolný úklid v rámci celorepublikové akce „Ukliďme Česko.“ Sraz těch, kteří chtějí pomoci, je v sobotu 25. března v 9.30 u kašny na Paříkově náměstí. Uklízet se bude okolí třebenické školy a přilehlé ulice. Dobrou náladu s sebou!

V Úštěku, v Café a Galerii na Mírovém náměstí čp. 17, začíná v sobotu 25. března výstava grafik Jiřího Slívy. Vernisáž proběhne od 17 hodin a Jiří Slíva na ní bude osobně. Přijďte! Autor na vernisáži pokřtí svou novou litografii s motivem Úštěka a zároveň si připravil malé hudební vystoupení.

V neděli 26. března vezměte děti na pohádku O Broučkovi v podání Sváťova dividla. Hrát se bude v LOVO Divadle v Centru kultury Lovoš od 10 hodin.

Nebo se můžete vypravit do Býčkovic na Vítání jara. Začátek akce je v 15 hodin u zvoničky v Býčkovicích. Z obce bude vynesena MORANA, kterou místní vhodí do potoka.

Úvodní foto je ilustrační.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -