Severočeská galerie pořádá Poutní slavnost s celodenním programem

0
90

Litoměřice Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvková organizace, pořádá v sobotu 25. března ve spolupráci s Římskokatolickou farností – děkanstvím u Všech svatých Litoměřice již druhý ročník Poutní slavnosti ke svátku Zvěstování Páně. Také letos se věřící i laici sejdou ke společné oslavě jednoho z nejvýznamnějších mariánských svátků.

Celodenní sváteční program se odehraje v kostele Zvěstování Panny Marie i v dalších objektech galerie v centru města. „Slavnost má široké veřejnosti připomenout zasvěcení impozantního barokního kostela, nepřehlédnutelné dominanty města, a zároveň zpřístupnit prostory této významné kulturní památky výjimečně i mimo letní výstavní akce,“ uvedla ředitelka galerie, Dana Veselská.

Program Poutní slavnosti zahájí v 10:00 poutní mše svatá, po níž bude slavnostně vyzdobený kostel přístupný veřejnosti. V odpoledních hodinách, od 13 do 16 hodin, nabídne galerie dětskou tvořivou dílnu v Muzeu insitního umění. Celodenní sváteční program vyvrcholí v 17 hodin benefičním koncertem „Sedm dní na Karlově univerzitě“, který představí přední mužský pěvecký sbor Schola Gregoriana Pragensis.

Všichni poutníci účastnící se poutní mše svaté obdrží pamětní poutní obrázek, který je v sobotu 25. března volnou vstupenkou do Diecézního muzea v Litoměřicích, do stálé expozice Gotika i na dětskou tvořivou dílnu v Muzeu insitního umění.

Vstupné na všechny akce Poutní slavnosti je dobrovolné, výtěžek bude věnován na projekt Revitalizace kostela Zvěstování Panně Marii v Litoměřicích, jehož smyslem a cílem je postupná obnova a péče o zachování této výjimečné kulturní památky. Přispět na transparentní účet veřejné sbírky 6131854329/0800 můžete i vy. Poutní slavnost ke svátku Zvěstování Páně podpořil svou dotací také Státní fond kultury ČR.

- Naši partneři -
Předchozí článekZa 145 tisíc korun měla odletět na Jamajku, nemá zájezd ani peníze
Další článekPředprodej lístků na Ples vína v Lovosicích je v plném proudu
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno