Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceO peníze z participativního rozpočtu usiluje šest projektů

O peníze z participativního rozpočtu usiluje šest projektů

Litoměřice – Celkem šest projektů vzešlých z nápadů obyvatel města má šanci na realizaci v rámci aktuálního ročníku participativního ročníku Tvoříme Litoměřice. O tom, který z nich to bude, může nyní svými hlasy rozhodnout veřejnost v právě spuštěné anketě.

Hlasovat a podpořit vybraný nápad je možné až do 30. dubna prostřednictvím mobilního rozhlasu ZDE

Každý hlasující má k dispozici dva hlasy. Ty může přidělit buď jednomu z projektů nebo je rozdělit mezi návrhy dva. 

A jaké nápady v letošním roce o podporu usilují? Prvním z nich je Bezpečné dětské hřiště na Kocandě, kde je cílem zvýšení bezpečnosti hrajících si dětí na hřišti mezi ulicemi Růžovka a Hrubínova.

Zlepšení prostředí na sídlišti Cihelna si za cíl klade druhý námět, který spočívá v úpravách prostoru mezi Rákosníčkovým hřištěm a workoutovým hřištěm v Mládežnické ulici.   

Třetí z projektů s názvem Více bezpečí v Pokraticích, počítá s pořízením mobilní kamery, jež by dohlížela na pořádek v uvedené lokalitě.

Lidé mohou hlasovat také pro projekt obnovy veřejného ohniště v prostoru mezi ulicemi Michalovická a Mládežnická nebo pro vytvoření odpočinkového místa v podobě závěsných houpacích sítí na Střeleckém ostrově.

Prostor pro klidné a bezpečné převlékání a pro uložení osobních věcí je cílem šestého z projektů, jež řeší vybudování zázemí pro otužilce na Střeleckém ostrově.

Do aktuálního ročníku participativního rozpočtu Litoměřičané poslali dohromady 14 nápadů. Ne všechny však splňovaly potřebná kritéria stanovená pravidly participativního rozpočtu.

Participativní rozpočet je jedním z důležitých principů podílení se občanů na organizaci města. Zdravé město Litoměřice ho vypisuje od roku 2016, přičemž za tu dobu vzniklo už několik zajímavých projektů. Jedná se například o bosou stezku v areálu Základní školy U Stadionu, dětské hřiště u Základní školy Havlíčkova nebo dovybavení sdílené dílny Institutu technického vzdělávání.

Autor: Michaela Rozsypalová

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Foto: V předchozím ročníku participativního rozpočtu Tvoříme Litoměřice uspěla se svým nápadem Sdílna. Na snímku je její zakladatel Jiří Rudolf.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -