Středa, 24 dubna, 2024
3.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNasbírejte si „Kytky k jídlu“ s bylinkářkou Janou Vlkovou!

Nasbírejte si „Kytky k jídlu“ s bylinkářkou Janou Vlkovou!

Litoměřice – Knihovna Karla Hynka Máchy pozvala do Litoměřic odbornici na jedlé květy a býlí – Janu Vlkovou. Přijede v sobotu 1. dubna. Její přednáška je spojená i s procházkou a sběrem květů – přidejte se! Sraz v 9 hodin ráno před knihovnou.

Své místo na této akci si rezervujte ZDE.

Příroda teď na jaře začne nabízet spoustu rostlin, které jsou plné zdraví – minerálních látek i enzymů. Vylepšete svá oblíbená jídla a podpořte očistu organismu po zimě! Květiny Vám pomohou dostat se rychle do kondice a zbavit se únavy – pomáhá už samotný sběr!

Jana Vlková vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a fakultu sociálních věd tamtéž. „Mám ráda květiny, kvetoucí stromy i keře a všeliké býlí. Mám ráda vynikající jídlo a pití. Celý život jsem usilovala o to, abych mohla tyto dvě vášně spojit. Podařilo se mi to a chci svou radost z jedlého kvítí a býlí sdílet a předávat dál,“ uvádí Jana Vlková, která už napsala několik kuchařek o jedlých květech a pořádá přednášky po celé republice.

PODÍVEJTE SE NA VIDEOREPORTÁŽ Z ÚSTECKÉ KNIHOVNY, kterou Jana Vlková navštívila před třemi lety. Najdete ji ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -