Sobota, 20 dubna, 2024
4.2 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyKantoři to rozbalí v divadle, přizvou i Fúrie!

Kantoři to rozbalí v divadle, přizvou i Fúrie!

Litoměřice – Koncert učitelů litoměřické ZUŠ plánovaný na tuto středu 22. března v Máchově divadle slibuje  zajímavý zážitek. Tentokrát si kantoři přivedou i hosty, se kterými hrají v různých uskupeních. 

Tak např. Iveta Šindelářová, která učí na melodické bicí nástroje, rozezní vibrafon spolu s vynikajícím klavíristou Václavem Krahulíkem. Barbora Patáková, učitelka  hry na bicí nástroje, si přivede Fúrie, což je čtyřčlenná ženská formace, v níž hraje na bubny. 

V programu koncertu, který v litoměřickém divadle začne v 18 hodin, zazní skladby klasické, moderní i vlastní kompozice. Vystoupení učitelů hudby a jejich hostů okoření také literárně dramatický obor, jehož kantoři předvedou tři improvizační skeče.

„Jde o tradiční akci, chceme ukázat veřejnosti, že to, co učíme, také sami ovládáme,“ říká ředitelka ZUŠ Dominika Valešková.  V minulosti to kantoři na podobných koncertech už mnohokrát dokázali.  Jistě tomu bude i tentokrát… 

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -