Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10 C
Litoměřice
DomůPozvánkyHrad Střekov v sobotu 25. března zahajuje sezónu

Hrad Střekov v sobotu 25. března zahajuje sezónu

Ústí nad Labem – Jedna z nejnavštěvovanějších kulturních památek severních Čech – Hrad Střekov – po zimě otevírá své brány už tuto sobotu 25. března. Navštivte ho a nechte se okouzlit výhledem, který Goethe popsal jako „jeden z nejkrásnějších ve střední Evropě“. 

Hrad bude otevřen od 10.30 do 16.30 hodin. Až do konce dubna ho můžete v těchto časech navštívit od středy do neděle.

V rámci prohlídky navštívíte všechny dochovalé části hradu a včetně hradní terasy a citadely, které nabízí nádherný výhled na Labské údolí, město a jeho okolí.

Vstupné: 120,- Kč, děti a senioři 100,- Kč

Podrobnosti ZDE.

Stavba hradu Střekova byla pravděpodobně zahájena v roce 1316, kdy se Jan Lucemburský rozhodl vybudovat nad řekou Labe hrad, který měl sloužit jako strážní a celní stanice pro zajištění bezpečnosti labské plavby a obchodní cesty do Německa. Hrad byl během své historie několikrát zpustošen, přesto je objekt velmi dobře zachován. K návštěvě od nepaměti lákal básníky, malíře i hudebníky a učaroval například Karlu Hynku Máchovi, Richardovi Wagnerovi nebo Karlu Mayovi.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -